Buse Naz Çakıroğlu dünya şampiyonu!

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası finalinde Kolombiyalı Ingrit Lorena Valencia Victoria ile karşılaşan Buse Naz Çakıroğlu, dünya şampiyonu oldu.

SPOR 20.05.2022, 18:42 Hakan Öksüz
Buse Naz Çakıroğlu dünya şampiyonu!

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası, bu yıl Türkiye'de düzenlendi. Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından organize edilen turnuvada maçlar büyük heyecana sahne oldu. Şampiyonanın son gününde karşılaşan boksörler, altın madalya için ringe çıktı.

Maça üstün başladı

Olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, final karşılaşmasında Kolombiyalı Ingrit Lorena Valencia Victoria ile kozlarını paylaştı. 50 kiloda ringe çıkan Çakıroğlu, ilk raundu 5-0 kazandı. 

Gözyaşlarını tutamadı

İkinci raundu 4-1 kazanan Buse Naz Çakıroğlu, üstün performansını sonraki raunda da taşıdı. Son raundda da 4-1 galip gelen Buse Naz Çakıroğlu, dünya şampiyonu oldu.

Şampiyonluğa ulaşmasının ardından gözyaşlarını tutmayan milli boksör, tribünlerden büyük destek aldı.

Ayşe Çağırır'dan sonra ikinci altın!

48 kiloda dünya şampiyonu olan Ayşe Çağırır'dan sonra şampiyonluğa uzanan bir diğer isim olan Buse Naz Çakıroğlu, milli takıma ikinci altın madalyayı kazandırdı.

Özbek Aziza Yokubova ve İspanyol Laura Fuertes Fernandez ise bronz madalya aldı.

Busenaz Çakıroğlu şampiyonluk yolunda sırasıyla Mungunsaran Balsan, Roumaysa Boualam, Aira Cordero Villegas, İspanyol Fernandez ve Ingrit Lorena Valencia Victoria'yı yenmiş oldu.

Yorumlar (0)