Bursaspor - Amedspor maçına yaşanan olaylar damga vurdu

2. Lig mücadalesinde karşılaşacak olan Bursaspor - Amedspor futbolcuları maçtan önce birbirlerine girdi. Olayların meydana geldiği karşılaşmadaki görsellere ilişkin Bakan Soylu, soruşturma başlatıldığını kaydetti. Soylu, konuya ilişkin, "Görsellerin stada sokulmasında zafiyeti olan kamu görevlileri için soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır." şeklinde konuştu.

SPOR 05.03.2023, 16:20
Bursaspor - Amedspor maçına yaşanan olaylar damga vurdu

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig Beyaz Grup 25. haftasında Bursaspor ve Amedspor karşılaşmasının öncesinde konuk ekip Amedspor'un oyuncularının ısınma hareketleri için sahaya çıkmasıyla beraber iki takımın arasında büyük bir kavga meydana geldi.

2 grup arasında çıkan olayları engellemek amacıyla birçok görevli bir araya girdi. Arbede polisin müdahale etmesiyle birlikte sonlandı.

Pet şişeler atıldı

Amedsporlu oyuncuların polisin müdahalesi sonrası soyunma odasına gideceği esnada tribünlerden pet şişe atıldı. Maç sırasında da futbolcular sıkça pet şişe yağmuruna tutuldu.

Bununla beraber tribünlerden açılan bir pankart ortalığı daha da karıştırdı.

Soylu: Kamu görevlileri açığa alındı

Kimi Bursaspor taraftarlarının "Yeşil" ve "Beyaz Toros" kod adlı Mahmut Yıldırım ile Kurtlar Vadisi'ndeki "Pala" karakterinin pankartlarını açınca kavga sosyal medya üzerinde daha da şiddetlendi.

Yaşanan olayların ardından Süleyman Soylu'dan açıklama yapıldı.

Soylu, "Bursa'daki futbol müsabakasında futbol seyrinin dışındaki görseller spor ile bağdaştırılamaz ve kabul edilemez. Görsellerin stada sokulmasında zafiyeti olan kamu görevlilerine dair soruşturma başlatılmıştır ve kamu görevlileri açığa alınmıştır." şeklinde konuştu.

İlk karşılaşmada da olaylar çıkmıştı

TFF 2. Lig'de lider konumda olan Amedspor ve 15. sırada bulunan Bursaspor maçının öncesinde tribünlerin bütünüyle dolacağı ifade edilmişti. 2 ekibin arasında ligin ilk yarısında Diyarbakır'da oynanan mücadelede olaylar meydana gelmişti.

Yorumlar (0)