Bursa'da olaylı maç: 7 kişi gözaltına alındı

Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler karşılaşması ve sonrasında meydana gelen hadiseler ile ilgili üçü özel güvenlik personeli yedi kişinin gözaltına alındığı, sorumlu kamu personeli üç güvenlik yöneticisinin ise görevden uzaklaştırıldığı açıklandı.

SPOR 05.03.2023, 23:58 07.03.2023, 10:05
Bursa'da olaylı maç: 7 kişi gözaltına alındı

Başsavcılık tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, TFF 2'inci Lig ekiplerinden Bursaspor ile Amed Sportif Faaliyetler arasındaki maçın ardından soyunma odası koridorunda yaşandığı öne sürülen darp ile ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldığı kaydedildi.

Bahse konu açıklamada, iddiaların bütün yönleriyle soruşturulduğu vurgulandı. 

Süren tahkikat çerçevesinde statta görevli olan özel güvenlik sorumluları S.K., A.D. ve A.T'nin de aralarında olduğu yedi kişi gözaltına alındı.



Valilikten açıklama

Bursa Valiliği tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada ise Bursa'da oynanan bütün sportif faaliyetlerde alınacak olan önlemlerin, etkinliğin yoğunluğu ve seyirci kapasitesiyle orantılı olarak karşılaşma evveli ve sonrasını kapsayacak bir şekilde planlandığı ve uygulandığına işaret edildi.

5 Mart'ta Bursa'da oynanan TFF 2'inci Lig ekiplerinden Bursaspor ile Amed Sportif Faaliyetler arasındaki karşılaşmayla ilgili olarak sorumlu kamu personeli üç güvenlik yöneticisinin görevden uzaklaştırıldığına dikkat çekilen açıklamada, bu şahıslar hakkında tahkikat başlatıldığı kaydedildi.

Pankart açma hadisesine karışan ilgililer hakkında yakalama çalışması ile müsabaka sonunda soyunma odasında yaşanan darp hadisesine dair ise sorumlular hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca adli işlem başlatıldığı vurgulanan açıklamada, bu çerçevede şu ana değin yedi kişinin gözaltına alındığı belirtildi. 

Yorumlar (0)