Burhan Akbudak dünya şampiyonu

Sırbistan'da organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçi Burhan Akbudak, grekoromen stil 82 kilogramda altın madalya kazandı.

SPOR 12.09.2022, 22:07
Burhan Akbudak dünya şampiyonu

Başkent Belgrad'da düzenlenen organizasyonun üçüncü gününde milli sporcu Burhan, grekoromen stil 82 kilogramda finalinde Özbekistanlı rakibi Jalgasbay Berdimuratov ile kozlarını paylaştı.

Maçta 6-2 geriye düşmesine karşın minderden 7-6 üstün ayrılmayı başaran Burhan, kariyerindeki ilk dünya şampiyonluğuna uzandı. Burhan Akbudak, Türk bayrağıyla şampiyonluk turu attı.

Milli sporcu, geçtiğimiz sene Norveç'in başkenti Oslo'da gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalyaya uzanmıştı.

Burhan, Sırbistan'da düzenlenen şampiyonada ikinci turda İtalyalı rakibi Matteo Maffezzoli'yi 7-0, çeyrek final karşılaşmasında Gürcistanlı rakibi Gela Bolkvadze'yi 9-0 teknik üstünlükle, yarı finalde ise Ukraynalı Yaroslav Filchakov'u 5-1 mağlup etmişti. 

"Her gün hayal ettim"

Burhan Akbudak, final müsabakasının akabinde gerçekleştirdiği açıklamada, "Dün dile getirdiğim gibi yarım kalan bir şeyler vardı. Geçtiğimiz sene dünya ikinciliğine ulaşmıştım. Şampiyonluğa ulaşarak kemeri almak istiyordum. İkinci olarak bitirdiğim günden bugüne dek hocam bana her gün hayal etmemi söylemişti. Her geçen gün bunun hayalini kurdum. Günlerimin çoğunluğunu bugünleri hayal ederek geçirdim. En sonunda da başardım. Allah'a şükür ediyorum." sözlerini sarf etti.

"Çevireceğime emindim"

Burhan, maç ile ilgili olarak, şöyle konuştu:

"Karşılaşmaya çıkmadan evvel rakibimin teknik bir güreşçi olduğunu çok iyi biliyordum. Ne denli geride olursam olayım müsabaka bitmediği müddetçe o karşılaşmayı her daim kafamda kurdum. Çevireceğime olan inancım tamdı ve sonunda da çevirdim."

Yorumlar (0)