Burak Yılmaz, Lille şampiyonluğu sonrası konuştu: Çok iyi teklifler geldi

Fransa 1. Lig takımı Lille’nin elde ettiği şampiyonlukta büyük bir katkısı olan Burak Yılmaz, yeni transfer teklifleri geldiğini fakat kafasında henüz herhangi bir şey olmadığını kaydetti.

SPOR 27.05.2021, 14:23 28.05.2021, 09:28
Burak Yılmaz, Lille şampiyonluğu sonrası konuştu: Çok iyi teklifler geldi

Fransa 1. Lig’de Lille ile şampiyonluk yaşayan Burak Yılmaz, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı A Milli Takım kampında bir basın toplantısı yaptı.

Milli futbolcular şu açıklamaları kaydetti:

Zeki Çelik: İlk maç İtalya, yenerek turnuvaya başlamak istiyoruz

“Yeni bir kampa başladık. Önümüzde de bir hazırlık dönemi bulunuyor. Maçlara en güzel şekilde hazırlanacağız. İlk maçımız İtalya. Maçı kazanıp turnuvaya başlamak istiyoruz.

“Euro 2020’ye odaklanmış vaziyetteyim”

Geleceğime ilişkin bir plan yapmadım. Avrupa Şampiyonasıyla turnuvaya odaklanmış vaziyetteyim.

Türk bayrağımızı Fransız taraftarlar da açtı. Şampiyonluk kutlamasında binlerce Türk bayrağı vardı. Ülkemizi böyle temsil ettiysek ne mutlu bize. Bize Fransa’daki Türkler de çok destek oldu. Sağ olsunlar. Ülkemizi bu şekilde temsil etmek gurur veriyor.”

Yusuf Yazıcı: “Burada bir aile ortamı var”

“Hazırlık maçı sonrasında sahada en iyisini göstermeye çalışacağız. Hocamız sağ olsun birkaç gün bizleri dinlendirdi. Milli takım kampını tabi çok özlüyorum. Çok başka bir atmosfer burası. Herkes birbirini seviyor. Aile ortamı var.

“Avrupa’yı fethetmişiz”

Fransa’da şampiyonluk kazanmak bize ayrı bir özgüven getirdi. Kampta bir arkadaşımız İspanya’dan biri İtalya’dan biri İngiltere’den bahsediyor. Dönüp kendime diyorum ki “Bizler Avrupa’yı fethetmişiz” Hepimiz üst takımlarda oynuyoruz. Bu da bizim şampiyonaya farklı şekilde bakmamıza olanak sağlıyor.”

Burak Yılmaz: “İlk hedefim İtalya maçı”

“A Milli Takım forması her şeyin üstünde bizim için. Büyük maçlarda Dünya Kupası elemelerinde iyi bir performans sergiledik. Bir bir bakmamız gerekli, biz maç maç baktığımızda başarı elde ediyoruz.

İlk hedefim İtalya maçı. Defansıyla ekol bir ülke İtalya. Biz de onlardan çekinmiyoruz, onlar da bizden çekinmiyor. Baskı her zaman iyi gelmiştir. Maça istediğiniz kadar baskı oluşturabilirsiniz.

“İyi bir jenerasyon yakaladık”

Geçtiğimiz zamanlarda büyük sıkıntılar oldu ancak başarısız dönemde birçok genç arkadaşımız da aramıza katılmıştı. Geçmişteki hocalarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. İyi bir jenerasyon yakaladık. En büyük pay burada basına aittir, milli maç haftası değil, milli hafta ilan ettiğiniz haftalar bulunuyor.

“Letonya maçının talihsizliği, son maç olmasındandı”

Norveç, Hollanda ve Letonya maçına gelene dek 2,5 günde bir maç oynandı. Günde 4 maçtan 2,5’ar gün boyunca oynadık. Letonya maçının talihsizliği son karşılaşma olmasından dolayıydı. Çok yorgunduk. Yaklaşık olarak 15-16 oyuncumuz koronavirüse yakalandı. Çok büyük talihsizlik vardı. Milli maçlarda, kolay-zor maç bunların konsantrasyonu farklı değil. Görünün de bir şey var. Büyük maçları daha da iyi oynuyoruz. Şenol hoca bu konulara vurgu yaptı. Bundan sonraki maçlara daha da farklı hazırlanacağımızı kaydetti.

“Dünyanın en güçlü kulübünün karşısında başarı elde ettik”

Kolay geliyor fakat yaşanılmış olan bu başarıyı gelecek yıllarda daha da iyi anlayacağız. Şu anda Neymar ve Mbappe dünyanın en iyi iki oyuncusu ancak sadece onlardan ibaret değil, dünyanın en güçlü kulübüne karşı da başarı elde ettik. Onların önünde şampiyon olabilmek gurur veriyor.

“Gelen teklifler var”

Futbola 7 yaşında Antalya’da başladım. Şimdi 35 yaşındayım ve tekrar buradayım. İyi bir kariyerim oldu şükürler olsun. Kiralık gittiğim, kovulduğum ve en yüksek bonservisle gittiğim dönemler oldu. ‘Galatasaray’a dönmek istiyorum dedim’ ancak olmadı. ‘Beşiktaş’ta devam etmeyi istiyorum’ dedim ancak olmadı. Ne söylediysem tersi oldu. Çok güzel teklifler var fakat ne olacağını bilmiyorum. Bütünüyle Avrupa Şampiyonası’na odaklanmış vaziyetteyim. Teklifler var fakat şimdi Lille şampiyonluğunu kapatıyoruz. Artık odağımız Milli takım. İzninizle Lille şampiyonluğuna ilişkin herhangi bir şey sorulmamasını talep ediyoruz. Şampiyonluğumuzu kutladık. Bugünden sonra Lille şampiyonluğunu kapatıyoruz.”

Yorumlar (0)