Burak Elmas’tan Ahmet Nur Çebi'ye: "Herkes haddini bilmeli"

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, bugün oynanacak Lokomotiv Moskova maçında TFF’nin izin vermemesine rağmen aldıkları tam kapasite oynama kararı ve Beşiktaş derbisi hakkında açıklamalarda bulundu.  

SPOR 04.11.2021, 14:20 06.11.2021, 09:37
Burak Elmas’tan Ahmet Nur Çebi'ye: "Herkes haddini bilmeli"

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, bu akşam oynanacak Lokomotiv Moskova maçının “tam kapasite” şekilde izlenecek olması ve Beşiktaş derbisi hakkında açıklamalarda bulundu. Elmas, tüm yaptırımları hesaba katarak bu kararı verdiklerini aktardı. 

“Bedeli neyse öderiz” 

Bugün oynanacak maç öncesinde Galatasaray Spor Kulübü, sahaya tam kapasite seyirci alınması için TFF’ye başvurmuş fakat başvurusu kabul edilmemişti. Bunun üzerine Burak Elmas ve ekibi, maçın tam kapasite oynanacağını açıklamıştı. Elmas, TFF’nin kararına karşı gelmek hakkında şu sözleri sarf etti: “Tam kapasite oynamaya karar vermemiz konusunda pek çok yaptırım olabilir. Biz, bunların hepsini düşündük ve bu kararı verdik. Aşısını yaptırmış herkesin statta olmayı hak ettiğini düşündük çünkü Türk futbolu için önemli bir maça çıkacağız. Bu karar, kendi inisiyatifimizle aldığımız bir karardır. Cezası ve bedeli neyse ödemeye de hazırız.” 

“Çakallar meydana çıkmış” 

Burak Elmas: “Çakallar hemen meydana çıkmışlar, kulübümüze büyük cezalar verilmesi gerektiğini söylüyorlar. Biz, yazılan ve söylenen her şeyi takip ediyoruz. Takımımızın hakkını yedirmeyiz. Nazik davranmayı bildiğimiz kadar sert davranmayı da biliriz. Gerek görürsek de sert olmaktan çekinmeyiz.” 



“Remzi Bey’in sözleri, yegane görüşümüzdür” 

Burak Elmas: “Kulübümüz, fikri hür ve vicdanı hür bir camiadır. Farklı fikirlerin doğması muhtemeldir. Fakat kulübümüz adına konuşan kişi Remzi Bey’dir (Remzi Sanver). Onun söylediği her şey, benim sözümdür. Diğer arkadaşların da görüşleri olabilir. Bir haftalık gaz alma operasyonu için rakiplerimizi kırmak istemiyoruz. Bu, alışılmış değildir. Yönetim, kendi içinde bunu sorgulayabilir ama unutulmamalıdır ki Galatasaray’ın başkanı benim. Yönetim kurulu konuşabilir ama Galatasaray tek seslidir.” 

“Ahmet Nur Çebi, kendi kulübüne baksın” 

Burak Elmas: “Ahmet Nur Çebi ile pek çok kez görüştük. Bizler her ne kadar camianın gazını almak için uğraşsak da sorunlar büyüyebiliyor. ‘Lütfen aramızda konuşup halledelim.’ dediğim ve bunu uyguladığımız başkanlar oldu. Ahmet Başkan ile de görüşüyoruz ama her şeyden önce kendisi, kendi kulübüne bakmalı. Bizim camiamıza nasıl davranmamız gerektiğini kimse söylemesin ve kimse haddini aşmasın. Galatasaray, gereken cevabı her daim verir. Nezaketimiz yanlış anlaşılmasın.” 

“Bu basit oyunları kimse yemiyor” 

Burak Elmas: “Atılan tweet sonrasında Ahmet Nur Çebi ile konuştum. İkimizin görüşü de farklı. O açıklamanın ardından çabamızın karşılıksız kaldığını fark edip üzüldüm Beşiktaş maçının ardından saatlerce hakemi konuşabilirdik ama galibiyetlerine leke sürmemek adına onları tebrik etmekle yetindik. Bu yüzden de kendi içimizde tepki gördük. Ahmet Başkan, ‘Galatasaray’ınki gol değil demedik, sadece bizimki gol dedik.’ ifadesini kullandı. Ben bu üslubu doğru bulmadım. Teknik direktörümüz örnek bir davranışta bulundu. Keşke bizim maçımız hakkında öyle bir açıklama olmasaydı. Herhangi bir kulübün hakem sorunu varsa MHK’ya bildirelim. Fakat taraftarın kızgınlığını almak ya da yenilgiyi unutturmak için basit oyunlara gelmeyelim. Bu basit oyunları kimse yemiyor.” 



 

Yorumlar (0)