Burak Elmas, seçim için tarih verdi

Galatasaray’ın 26 Mart günü yaptığı Olağan Genel Kurulu hakkında İstanbul Valiliği’nin öncülüğünde mahkemeden ihtiyatı tedbir kararı alındı. Bu adım, genel kurul seçimlerinin ertelenmesine sebep olurken bugün açıklamalarda bulunan Burak Elmas, ihtiyati tedbir kararının cuma günü kaldırılmaması halinde seçim kararını ve tarihini açıklayacaklarını duyurdu.

SPOR 21.04.2022, 11:21
Burak Elmas, seçim için tarih verdi

Galatasaray yönetimi, 26 Mart günü Olağan Genel Kurulu gerçekleştirdi. Ancak kuruldan çıkan seçim kararı sonrasında mahkemeden ihtiyati tedbir kararı alındı. Bu karar, kulübün seçimlerine gölge düşürürken kurul üyelerinden Fırat Develioğlu’nun başvurusu, İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından değerlendirilmeye alındı. Seçimin tedbiren durdurulması yönünde karar çıktı. Bu kararın ardından “olağanüstü” toplanan Burak Elmas, ekipler ve adaylar yürütmeyi durdurma kararı için karşı dava açtılar.

Karar, cuma günü verilecek

Fırat Develioğlu’nun ardından bir diğer üye Abdullah Burhan Sadıkoğlu da genel kurulun iptali ve seçimin durdurulması hakkında başvuruda bulunmuştu. Mahkeme, Develioğlu’nun başvurusunu değerlendirerek 22 Nisan Cuma günü kararını açıklayacak. Kararın açıklanmasının ardından ise Abdullah Burhan Sadıkoğlu’nun başvurusu hakkında inceleme dönemi başlayacak. Kulübün geleceği hakkında belirsizlik devam ederken Burak Elmas, bugün yaptığı açıklamalarda tartışmalara son noktayı koydu.



Tedbir kararı varsa seçim de var

Burak Elmas, mahkeme tedbirinin kaldırılmaması hakkında bir karar çıkması halinde derhal seçim kararının alınacağını ve günün belirleneceğini bildirdi. 30 Nisan günü yapılması beklenen genel kurulun tedbiren durdurulması üzerine yarın mesai bitimine kadar bekleyeceklerini kaydeden Elmas, uygun ortamın oluşması halinde 21 ya da 28 Mayıs 2022 tarihlerinde seçimin yapılacağını kaydetti. 

“Seçim yapacağız diye yemin mi edelim?”

Burak Elmas, başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk’ün, Divan Başkanı Aykutalp Derkan’ın ve Metin Sinan Aslan’ın bulunduğu bir zoom toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasına şu sözlerle noktayı koydu: “Esasında bu toplantıya katılmayı etik görmüyorum. Bir seçim yapılacağını pek çok kez söyledik. Seçim yapacağız diye yemin mi edelim ne yapalım? Yazılı ve sözlü olarak bunu 3-4 kez aktardık.” 

Yorumlar (0)