Burak Elmas her şeyi anlattı: Fatih Terim...

Fatih Terim hakkında konuşan Burak Elmas, "Terim'in hep arkasında durdum. Kendisiyle yol ayrımına gittiğimiz zamanki veriler ortada. Terim'in önemli bir futbol aklı olduğu kanaatindeyim. Efsanemizin daha fazla yıpranmasını istemediğimi, başkan yardımcısı olarak yanımda görmeyi dilediğimi ilettim. Kendisi bu teklifi kabul etmedi." dedi.

SPOR 25.01.2022, 23:25 25.01.2022, 23:33
Burak Elmas her şeyi anlattı: Fatih Terim...

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Elmas, bir televizyon kanalında katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

"TFF bize karşı"

TFF ile ilişkiler hakkında konuşan Elmas, "Galatasaray karşıtı olduklarını düşünüyorum. Çok sert ve ciddi görüşmeler gerçekleştirdik. Hakem hatalarının da organize bir şekilde yapıldığı kanaatindeyim. TFF içinde bizim gitmemizi isteyenler var. Bunun için operasyon yaptıkları kanaatindeyim." dedi. 

Türk futbolunun bulunduğu durumdan kurtulamaması halinde Galatasaray dahil hiçbir spor kulübün borç ödeyemeyeceğinin altını çizen Elmas, "Herkesin gelirleri aşağı indi. Adalet kavramının yok olduğu, şampiyonluğun hamlelerle kazanıldığı düşüncesinin adeta dip yaptığı bir dönemde bazı şeyleri düzeltmek gerekiyor." diye konuştu. 

TFF'nin farklı kurullarda farklı dengelerin olduğunu öne süren Elmas, "Bütün dengelere kimin hakim olduğu açık. Kulüplere karşın orada durabileceğini bilen kurullar var. Bu durumu hiç kimse umursamıyor. Olan ülke futboluna oluyor." şeklinde konuştu. 

"Terim'e başkan yardımcılığı teklif ettim"

Fatih Terim ile yol ayrımına gidilmesine de değinen Elmas, "İstediğim teknik adamla istediğim zaman görüşürüm. Torrent ile görüşmeleri bizzat ben yaptım. Terim'in hep arkasında durdum. Kendisiyle yol ayrımına gittiğimiz zamanki veriler ortada. Terim'in önemli bir futbol aklı olduğu kanaatindeyim. Efsanemizin daha fazla yıpranmasını istemediğimi, başkan yardımcısı olarak yanımda görmeyi dilediğimi ilettim. Kendisi bu teklifi kabul etmedi. Yönetim içinde onun kalmasını isteyenler de vardı. Sezon başındaki tüm transferler Terim'in onayıyla yapıldı." dedi.

"Gomis ile görüşüyoruz"

İbra edilmemesi durumunda seçim kararı alıp almayacağına yönelik soruya cevap veren Elmas, "Çok adayın olduğu bir seçimde 41 oyla çıktık. Kulübün önemli problemleri var. Ne seçimi ne de ibrayı düşünmüyorum. Olağan genel kurul mart ayında. Her şeye üyelerimiz karar verecek. Tüzüğümüz ne diyorsa onu yaparız. İbra tehlikesi olduğunu düşünmüyorum.

Transferde birkaç futbolcu transfer etmeyi planladıklarını kaydeden Elmas, "Gomis ile görüşüyoruz. Yedlin takımdan ayrılacak, onun yerine Omar'ı düşünüyoruz." yorumunda bulundu. 

Kendilerinin 3 senelik bir dönem için göreve geldiklerini ve 7 aylık bir çalışmanın ardından yargılamanın yanlış olduğunu aktaran Elmas, "Kulübü buradan çıkarabiliriz. Ülkemizin ilk borçsuz kulübü olma yolunda ilerliyoruz. Takımımız da toparlayacak. Küme düşme tehlikesi yaşamayacağız." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)