Bundesliga ekipleri çok mutlu! Lig başlıyor...

Almanya Bundesliga kulüpleri, Covid-19 nedeniyle Mart'ta askıya alınan ligin yeniden başlayacak olmasından dolayı memnun olduklarını açıkladılar.

SPOR 07.05.2020, 09:32
Bundesliga ekipleri çok mutlu! Lig başlıyor...

Bayern Münih Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, "hijyen ve test" tasarısını geçiren Almanya Kulüpler Birliğine (DFL) teşekkür ederken, kulüplerin bu tasarıya uyacağını belirtti. 

Rummenigge liglerin başlaması hakkında ise, "En iyi durumda müsabakaların oynanması mayıs ayı ortasında başlayacak olmasından memnuniyet duyuyoruz. Böylelikle sportif kararların masada değil, sahada alınması sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Borussia Dortmund CEO'su Hans-Joachim Watzke ise Alman halkının alınan önlem kararına disiplinli şekilde uyması nedeniyle normale dönüş kararlarının hızlandığını söyledi.

Watzke maçlar başladığında tribünlerin boş kalacağını hatırlatarak, karşılaşmaların seyircisiz oynanmasının kulüpler için ekonomik bir sınama olacağını kaydetti.

Leipzig de ise sportif direktör  Markus Krösche yaptığı açıklamada “Futbolun yeniden başlayacağı ve bekleme süresi bittiği için mutluyuz." şeklinde konuştu.

DFL Başkanı Christian Seifert, maçların başlama kararının kulüpler için iyi bir haber olduğu ifade etti.

Öte yandan Almanya'da hükümet Mayıs'ın 2. haftasından itibaren liglerin başlayabileceğini açıklarken, DFL'nin yarın yapacağı toplantı sonrası ligin kesin başlama tarihini açıklaması bekleniyor.

Yorumlar (0)