Bulgar teknik adam Balakov ırkçı saldırıları duymamış!

EURO 2020 Bulgaristan-İngiltere karşılaşmasında Bulgar taraftarlar, İngiltere'nin siyahi oyuncular Tyrone Mings, Raheem Sterling ve Marcus Rashford'a yönelik ırkçı tezahüratlarda bulundu. Bulgaristan teknik direktörü Krasimir Balakov ise karşılaşmanın ardından, "İngiliz futbolculara karşı hiçbir ırkçı saldırıya şahit olmadım" dedi.

SPOR 15.10.2019, 11:48 15.10.2019, 11:54
Bulgar teknik adam Balakov ırkçı saldırıları duymamış!

İngiltere’nin Bulgaristan’ı 6-0’lık yenilgiye uğrattığı karşılaşmada Türk sporseverlerin de yakından tanıdığı Hırvat hakem Ivan Bebek, UEFA’nın üç aşamalı anti-ırkçılık protokolünün ilk aşamasını devreye soktu ve maç, yapılan ırkçı saldrılar sebebiyle iki defa durdurulmak zorunda kaldı.

Tyrone Mings, Raheem Sterling ile ilgili görsel sonucu

Krasimir Balakov ise maç sonu ITV'ye oldukça ilginç açıklamalarda bulundu. Irkçı saldırılar sebebiyle karşılaşmaya iki dakika ara verilmesine rağmen Bulgar teknik direktör 'kendisine ırkçı herhangi bir ırkçı saldırı olduğu bilgisi gelmediğini ve kesinlikle duymadığını' belirterek Bulgar taraftarların İngilizlere karşı ırkçılık içeren eylemlerde bulunduğu iddialarını kabul etmedi.

Tyrone Mings, Raheem Sterling ile ilgili görsel sonucu

Balakov, "Şahsen, bahsettiğiniz tezahüratı duymadım. Hakemin oyunu durdurduğunu gördüm, ancak kötü davranışların sadece Bulgar taraftarlar adına değil, aynı zamanda İngiliz taraftarlar adına da olduğunu söylemek zorundayım. Bulgar milli marşını ıslıkladılar ve o esnada devamlı bağırdılar. İkinci yarıda ise taraftarlarımıza karşı kabul edilemez bulduğum şeyler söylediler" şeklinde bir açıklamada bulundu.
 

Yorumlar (0)