Bülent Yıldırım: MHK bana haksızlık yaptı

Eski hakem Bülent Yıldırım, katılmış olduğu bir radyo programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

SPOR 10.11.2019, 14:33
Bülent Yıldırım: MHK bana haksızlık yaptı

Sezon başında Merkez Hakem Kurulu (MHK) kararı ile hakemlik kariyerini noktalayan Bülent Yıldırım, gündeme dair soruları yanıtladı. Katıldığı programda Bülent Yıldırım, “Hakemken çocuğum olmadığı için Allah’a şükrettim. Türkiye’de linç kültürü var. Bu kültürden hakemler ve aileleri de etkileniyor” şeklinde konuştu.

İlgili resim

Türk futbolunda kaotik ve ürkütücü bir ortamın olduğunu ifade eden Bülent Yıldırım, “Hakemlik dönemimde sosyal medyada kullanmadım, hakem arkadaşlarımın da kullanmasını önermiyorum. Sosyal medyada ciddi algı bozukluğu ve linç kültürü var. Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında Ali Palabıyık’ın penaltı kararı doğruydu. Karim Hafez’in pozisyonunda Ali Palabıyık iyi niyetli bir şekilde oradan ayrıldı fakat Karim Hafez atılmak için her şeyi yaptı. Aytaç Kara da sürekli hakemle oynuyor yakışmadı!” ifadelerine yer verdi.

Gelecek planları hakkında eski hakem şu ifadelere yer verdi:

İlgili resim

"Hakemken çocuğum olmadığı için Allah’a şükrettim"

“Henüz kariyer planlamamı yapmadım. Süper Lig ve 1. Lig’de oynanan maçları takip ediyorum ve analizlerini yapıyorum. İş yerlerinde ayrılık usulleri çok değerlidir. Bu noktada MHK’nin bana karşı tavrını doğru bulmuyorum. MHK’nin bu ayrılık şekli beni çok üzdü. MHK bana haksızlık yaptı. Hakemken çocuğum olmadığı için Allah’a şükrettim. Türkiye’de linç kültürü var. Bu kültürden hakemler ve aileleri de etkileniyor. Çok trajik bir ortam var. Şu anda yorumculuk yapıyorum. Ben bunu bu alanda tecrübe sayıyorum. Hakemlik dönemimde hep dışarı kapalı bir insandım, başımı hiç dışarı çıkarmazdım. Masanın diğer tarafı hakkında da bilgi sahibi oldum. Sahadaki maç yöneten hakem eleştirilmekten asla çekinmez. Sağlıklı eleştiriden de her insan öğrenir. Fakat kişilik haklarına saldırı, hakaret ve argo kelimeler asla kabul edilemez. Eyyamcı ve kurgucu söylemi de asla kabul edilemez. Ben kariyerim boyunca asla eyyamcı ve kurgucu olmadım.”

bülent yıldırım ile ilgili görsel sonucu

"VAR hakemi, orta hakemi asla yönlendiremez"

Video Yardımcı Hakem (VAR) tartışmaları ile ilgili Bülent Yıldırım “VAR ile hakem arasındaki diyalogların iddia edildiği gibi yaşanması mümkün değil. VAR hakemi, orta hakemi asla yönlendiremez. VAR hakemi ile orta hakemin kavga etmesi, tartışması, bağrışması söz konusu olamaz” şeklinde fikrini belirtti.

Yorumlar (0)