Bugün tüm renkler kara: Spor, sanat ve siyaset camiası yasta 

Ankara Gölbaşı’nda geçirdiği trafik kazası sebebiyle hayatını kaybeden, Konyaspor forması giyen milli futbolcu Ahmet Çalık tüm ülkeyi yasa boğdu. Spordan sanata ve hatta siyasete kadar pek çok önde gelen isim, Çalık Ailesi ve Türk milletine baş sağlığı dilediği mesajlarını arka arkaya yayınladı. 

SPOR 11.01.2022, 14:38 12.01.2022, 09:27
Bugün tüm renkler kara: Spor, sanat ve siyaset camiası yasta 

Spor Toto Süper Lig takımlarından Konyaspor’un başarılı futbolcusu Ahmet Çalık, bugün öğle saatlerinde Ankara Gölbaşı’nda geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi. Kullanılamayacak hale gelen aracının içinden cansın bedeni çıkartılan Çalık için siyasiler, spor ve sanat camiası birlik oldu. 



Dayanışma, birlik ve taziye mesajları yayınlanıyor 

Ahmet Çalık’ın hayatını kaybetmesinin duyulduğu andan bu yana pek çok ünlü isim ve spor kulübü Çalık Ailesi’ne destek, Türk milletine baş sağlığı mesajları yayınlıyor. İYİ Parti Lideri Meral Akşener, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş başta olmak üzere ünlü simalardan mesajlar gelmeye devam ediyor. 



Ankara için önemli bir isimdi 

Ankara’nın köklü takımlarından Gençlerbirliği’nin altyapısında yetişen Ahmet Çalık, Başkent için önemli bir futbolcuydu. Henüz 27 yaşında olmasına karşın kariyerinde kısa sürede parlayan ve 16 yaşından son anına kadar toplam 76 kez milli forma giyen Çalık’ın erken ve trajik vedası, herkesi yasa boğdu. 



Futbol kulüpleri, zor günde birlik mesajları verdi 

Birbirlerine rakip olan futbol kulüpleri, bu zor günde hem Ahmet Çalık’ın ailesi hem de Türk milleti için birlik ve beraberlik mesajları vermekten geri kalmadı.  



TFF, Ahmet Çalık için mesaj yayınladı 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da Ahmet Çalık için mesaj yayınlayan kurumlar arasında yer aldı. TFF, “A Milli Takımımızda 8 kez olmak üzere toplam 76 kez milli takım forması giymiş; EURO 2016 kadromuzda başarıyla yer almış futbolcumuz Ahmet Çalık’ın vefatını üzüntüyle öğrendik. Gençlerbirliği altyapısında yetişen ve uzun süre burada oynadıktan sonra 2017 senesinde Galatasaray’a, 2020-2021 sezonunda da Konyaspor’a transfer olan Merhum Ahmet Çalık’a Allah’tan rahmet; yakınlarına, ailesine ve İttifak Holding Konyaspor Kulübü’ne baş sağlığı ve sabırlar dileriz.” ifadelerini kullandı. 






















Yorumlar (0)