Buffon yuvaya geri döndü

PSG'de bir yıl oynayan İtalyan kaleci Gianluigi Buffon, 41 yaşında Juventus'a geri döndü.

SPOR 04.07.2019, 18:11 04.07.2019, 23:59
Buffon yuvaya geri döndü

İtalyan kaleci Gianluigi Buffon, bir yıl ayrı kaldığı Juventus'a geri dönerek, 1 sezonluk sözleşmeyi imzaladı.

Juventus Kulübünden yapılan açıklamada, Buffon ile 30 Haziran 2020 tarihine kadar geçerli sözleşme imzalandığı kaydedildi.

Resmi internet sitesinde "Evine hoş geldin" diye yazan Juventus, "19 Mayıs 2018 idi. Gigi başta olmak üzere herkes, bir kaptandan fazlası olan, bir efsane, bir sembolü uğurlarken gözyaşlarına hakim olamıyordu. Büyük olasılıkla hepimizin arzusu, içindeki duygu, bu birliğin kopmamasıydı. Gianluigi Buffon, Juventus'a geri dönüyor. Büyük bir hikaye devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

Buffon'un gelişi Juventusluları da sevindirirken, bu sabah yapılan doktor kontrolü öncesinde kliniğe girişte çok sayıda taraftar, İtalyan kaleciyi tezahüratlarla karşıladı.

PSG'DE BİR DE KUPA KAZANDI

Fransa liginde Paris Saint-Germain formasıyla çıktığı 17 maçın 13'ünde galibiyet sevinci yaşayan ve bir lig, bir de Fransa Süper Kupası kazanan Buffon, İtalyan futbolunun rekorlar kıran, efsane isimlerinden biri olarak gösteriliyor.

Buffon'un sözleşmesinin bitmesinden sonra jübilesini Juventus'ta yapacağı, ardından ise kulüpte yöneticilik görevine getirileceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)