"Bu çalıştay Türk sporunun geleceği için milat olacak"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Kulüpleri ve Federasyonları Çalıştayı kapsamında basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Bakan Kasapoğlu, "Bu çalıştay Türk sporunun geleceği için milat olacaktır" dedi.

SPOR 16.01.2020, 16:44
"Bu çalıştay Türk sporunun geleceği için milat olacak"

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara'da gerçekleştirilen çalıştayda basın mensuplarının sorularına yanıt verdi.

Bakan Kasapoğlu, çalıştayın ilk iki günde futbol odaklı olduğunu ifade ederek, "Gelecek stratejileri konuşuyoruz. Tekrar yaşanmaması adına geçmişteki sorunların kaynağına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu bağlamda gayret gösteren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

"Zirveye oynayan bir ülkeyiz"

Katılımcı tüm tarafları önemseyen model ile devam edeceklerini belirten Kasapoğlu, "Burada edindiğimiz sonuçların takibi değerlendirilmesi için bir araya geleceğiz. Bu bir süreç. Bu süreci devam ettireceğiz. Ülke olarak her alanda zirveye oynayan bir ülkeyiz" dedi.

"Şiddet ile sporu yan yana getirmemek gerek"

Özeleştiride bulunan bir spor camiası olduğunun altını çizen Kasapoğlu açıklamalarını şu şekilde noktaladı:

"İdari ve mali sportif bir çalışmadan bahsediyoruz. Bu süreçte herkesin düşünmesi gerekiyor. Finansal gerçeklikler önemli. Liyakatın, şefkatliğin, hesap verilebilirliğin önemli olduğunu ortaya koyuyor.

Filenin Sultanları mücadelesi bizi ayrı heyecanlandırdı. O yüzden 'Bekle bizi Tokyo' diyoruz. Şiddet ile sporu yan yana getirmemek gerek. Sporun güzel, birleştirici misyonuna karşı olan her şeye bizde mesafeli olmak istiyoruz. Rekabetin standartı olacak."
 

Yorumlar (0)