Brooklyn Nets’in yıldızı, Covid aşısı olmadığı için forma giyemeyecek 

NBA’in başarılı takımlarından Brooklyn Nets’in all-star oyuncusu Kyrie Irving, Covid-19 aşısı olmadığı için forma giyemeyecek. Ünlü basketbolcu, aşı olana kadar takımdan uzak tutulacak. 

SPOR 13.10.2021, 10:26
Brooklyn Nets’in yıldızı, Covid aşısı olmadığı için forma giyemeyecek 

Amerikan basketbol Ligi’nin (NBA) gözde takımlarından Brooklyn Nets’te forma giyen all-star oyuncusu Kyrie Irving hakkında çok konuşulacak bir karar verdi. Aşı olmayan Kyrie Irving, en az bir doz Covid-19 aşısı olana kadar sahalardan uzak kalacak. 

“Tercihine saygı duyuyoruz ama maça çıkamaz” 

Takımın menajeri Sean Marks’ın yaptığı açıklamaya göre takım ve yönetim ekibi, 29 yaşındaki basketbolcunun tercihlerine saygı duysa da Irving, aşı olana kadar takımla çalışamayacak ve maçlara çıkamayacak. Bu kapsamda saha maçları için Irving’e ödeme de yapılmayacak. 



Brooklyn Nets, şampiyonluğun en büyük adaylarından 

James Harden ve Kevin Durant gibi basketbolcuları da bünyesinde bulunduran Brooklyn Nets, bu sezon şampiyonluğun en büyük adaylarından biri.  

Aşı karşıtlığı NBA’da yeni değil 

Golden State Warriors oyuncularından Andres Wiggins, aşı muafiyeti talebiyle NBA yönetimine başvurmuştu. Fakat yönetimin bunu reddetmesi üzerine Wiggins, geçen hafta ilk doz aşısını olmuştu.  

ABD’de Covid-19 aşılarına yönelik zorunluluk, takımların içinde bulunduğu eyaletlerin sağlık departmanlarının kararlarına göre belirleniyor. New York’ta ise oyuncuların maç salonu ve antrenman sahasına girebilmesi için en az bir doz aşı olması gerekiyor. 

Yorumlar (0)