"Bizim tek istediğimiz şey; mağdur edilmemek"

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe ile hafta sonu oynanacak maça hakem Ali Palabıyık’ın atanmasına ilişkin, “Kişilik olarak da çok beğendiğimiz bir arkadaşımız ama hakemlik bambaşka bir şey. Fenerbahçe maçı çok kritik ve dikkat edilmesi gereken bir maç. Hakem arkadaşların da bizim de çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bizim tek istediğimiz şey; mağdur edilmemek. Başka bir isteğimiz yok” diye konuştu.

SPOR 12.12.2019, 13:25
"Bizim tek istediğimiz şey; mağdur edilmemek"

Süper Lig'in 15. hafta maçında sahasında Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan lider Sivasspor, bu karşılaşmanın hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. 

Antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularına cevap veren Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Fenerbahçe ile hafta sonu oynanacak karşılaşmaya hakem Ali Palabıyık'ın atanması hakkında açıklamalarda bulundu.

Çalımbay, Fenerbahçe karşılaşmasında hakem hatalarına maruz kalmak istemediklerini ifade ederek, “Her şeyden önce başkanımız açıklama yaptı. Ali Palabıyık'ın Galatasaray ile oynadığımız maçtaki yönetimi zihnimizde kaldı. Bazı şeyler vardı olmaması gereken. Bu maç kritik ve herkesi ilgilendiren bir mücadele olacak. İnşallah bu maçta da aynı hatalara maruz kalmayız. Galatasaray maçında Isaac Cofie'nin atılması ve 10 kişi kalmamız bizim için çok büyük dezavantaj olmuştu. Kişilik olarak da çok beğendiğimiz bir arkadaşımız ama hakemlik bambaşka bir şey. Fenerbahçe maçı çok kritik ve dikkat edilmesi gereken bir maç. Hakem arkadaşların da bizim de çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bizim tek istediğimiz şey; mağdur edilmemek. Başka bir isteğimiz yok. Bugüne kadar hakemlerden hiçbir beklentimiz de olmadı. Ligde bir sürü penaltı pozisyonumuz olmasına rağmen hiç penaltı atmadık. Hiçbir tanesini de gündeme getirmiyoruz. Bu maç bizim için dönüm maçı. Galatasaray maçındaki gibi hatalara maruz kalmak istemiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Çalımbay, teknik direktör olarak kariyerinde 500. maça çıkacağının hatırlatılmasının ardından, “Kariyerimde 500. maça çıkacağım o da Fenerbahçe maçına denk geldi. Benim için Sivas ayrı bir yer. Sorumluluğum çok çok farklı. Burada çok başarılı olmak istiyorum. Onun için de elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)