"Bize seyirci değil, taraftar lazım!"

Şampiyonlar Ligi A Grubu 3. maçında Real Madrid'e mağlup olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim maç sonrası önemli açıklamalar yaptı.

SPOR 23.10.2019, 01:06
"Bize seyirci değil, taraftar lazım!"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Türk Telekom Stadı'nda oynanan karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında maça ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Bulduğunuzda hiç kaçırmayacaksınız"

"Real Madrid gibi takımlara bir plan hazırlarsınız. Ona uygun oynamaya çalışırsınız. Ama burada en önemli nokta yakaladığınızı atacaksınız. PSG gibi, Real gibi takımlara bulduğunuzda hiç kaçırmayacaksınız. Siz öne geçerseniz farklı bir oyun oynanacak. 1-0 galibiyet psikolojisi olacağı için başka türlü oyun oynanacak. Geçiş hücumlarından yüzde 40'la golü bulan bir takım. Kendimiz basit toplar kaybettik. Nitekim golü de oradan yedik."

"Biz bunu başaramadık"

"Bu takımlara atmazsanız direncinizi kırarlar. Biz bunu başaramadık. Girilebilecek bütün pozisyonlara girdiğimiz düşüncesindeyim. Maalesef atamadık. Üzgünüm çünkü bir hayalim var diyerek gelmiştim. Ama böyle mücadeleye de diyecek bir şeyim yok. Devam edeceğiz. Bazı istatistiklere baktım. 18'e iki takımın girme sayıları hemen hemen aynı biz daha az şut çekmişiz. 1 dakikada 3 pozisyona giren ve atamayan takım var mı, bilmiyorum." 

"Bu tip şeylere alışık değilim"

"Taraftarlarımızın bilmesi gereken bir şey var performansını beğenmediğimiz oyuncuya biz zaten gereğini yaparız. Oyun oynanırken, hele hele ihtiyacımız varken Ali Sami Yen'de tepkinin olmasına çok üzüldüm. Ali Sami Yen'de bu benim hiç alışık olmadığım bir şey. Oyuncuların yuhalanmasını taraftarımız yapmaz, herhalde seyirci yapabilir. Oyundan düşmeseydi, yuhalamalar başlamasaydı Younes Belhanda'yı çıkarmazdım. Seri'nin de sarı kartı vardı. Daha birkaç ay önce şampiyon olmuş bir takımdan bahsediyoruz. Zaman zaman tepki olacaktır ama Ali Sami Yen'de yuhalama, hakaret alışık olduğum bir şey değil."

"Galatasaraylılar akıllı insanlardır"

"Taraftarımız böyle bir şey yapmaz, seyirciler yapmaz. Bize seyirci değil, taraftar lazım. Galatasaraylılar akıllı insanlardır. Özellikle Galatasaraylı oyuncularla ilgili yapılan spekülasyonları stada taşımasınlar. Bunları yapanlar da zaten Galatasaraylı değildir. Birtakım çevrelerin Galatasaray’a sosyal medya üzerinden sokmaya çalıştığı nifak tohumlarının oynununa gelmeyin. Galatasaray taraftarı akıllıdır, akıllı olmalıdır, oyuna gelmemelidir. Oyunlar kuruyorlar.”

Yorumlar (0)