Biyolojik Bomba: "Atalanta-Valencia" maçı!

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda oynanan "Atalanta-Valencia" maçı, İtalya ve İspanya'da Covid-19'un yayılmasındaki ana sebepler arasında gösteriliyor.

SPOR 05.04.2020, 13:52
Biyolojik Bomba: "Atalanta-Valencia" maçı!

Kuzey İtalya'nın Bergamo şehrinin takımı olan Atalanta, tarihinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna kalmış ve İspanyol temsilcisi Valencia ile eşleşmişti.

19 Şubat 2020'de oynanan müsabakada Milano stadı tamamen dolmuş, şehir ise yaşlısından gencine maçı toplu alanlarda izlemişlerdi.

Bu tarihten sonra İtalya'da hızla yükselen koronavirüs vakaları özellikle Bergamo şehrinde görülmeye başladı.

Kulübün yetenek avcısı koronavirüsten hayatını kaybetti

Atalanta ilk olarak yakın zamanda kulüp için yetenek avcılığı yapmış eski futbolcusu 69 yaşındaki Enzo Donina'nın ölüm haberiyle sarsıldı.

Daha bu haberin şokunu atlatamayan İtalyan temsilcisi eski kalecisi Zacaria Cometti'den gelen ölüm haberiyle bir şok daha yaşadı. Bergamo şehri ise daha sonra bu ölüm haberleri haricinde 2290'dan fazla ölüm haberi aldı.

Roma Salgın Hastalıklar Merkezi Profesörü Francesco Le Foche, maç için salgın hastalığı çağıran bir megafon gibiydi ifadelerini kullanmıştı.

Şehirde askeri araçlar cenazeleri art arda taşırken akıllara Bergamo'da salgının neden bu kadar etkili olduğu soruları geldi ve işaretler "Atalanta-Valencia" maçını gösteriyordu.

Maç Bergamo'da değil, Milano San Siro Stadı’nda oynansada Bergamo'dan 43 bin kişi , Valencia'dan ise 2300 kişi maçı izlemeye geldi.

İtalya’nın Sağlık Enstitüsü Başkanı Walter Ricciardi'de yaptığı açıklamada maçın virüsün yayılmasında büyük rolü olduğunu açıkladı.

19 Şubat tarihinde 3 koronavirüs vakası bulunan İtalya'da, vakaların artmasında maçın ne kadar etkili olduğu hala tartışma konusu...
 

Yorumlar (0)