"Bir maçta 46 bin sterlin kaybettim"

İngiltere Premier Lig takımlarından Crystal Palace'de oynayan Andros Townsend, kumar bağımlısı olduğunu ve bu sebeple çok para kaybettiğini dile getirdi.

SPOR 06.12.2019, 15:19 06.12.2019, 16:16
"Bir maçta 46 bin sterlin kaybettim"

2013'de futbolda kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle İngiltere Futbol Federasyonu tarafından 4 ay futboldan men cezası alan Andros Townsend, o günlerini Players Tribune aktardı.

20'li yaşlarının başında Tottenham'dan kiralık olarak Birmingham'da transfer olduğu dönemde 15 haftalık maaşını tek bir maça yatırdığını ifade eden Townsend, daha sonra federasyonun kendisine ceza verdiğini söyledi.

Başladıktan sonra kumarı bırakamadığını belirten Townsend, "İlk bahsimi nerede yaptığımı tam olarak hatırlıyorum. Bir maçtan önce otelde sıkıldım ve telefondan bir uygulamadan 'ücretsiz ' reklamı geldiğini gördüm.

İlgili resim

Uygulamayı indirdim ve zaman geçirmek için küçük bir yaptım. Play-off yarı final maçı öncesindeydi bu. Sezonun en büyük maçıydı ve uyuyamamıştım. Sürekli telefonumu kontrol ediyordum ve sürekli alıyordum. O akşam, bir maçta 46 bin sterlin kaybettim.

O sıralar haftada 3 bin sterlin kazanıyordum. Bu benim dibe vuruşum oldu. Tamamen boş hissediyorsun o anda. Sevdiğin şey olan futbola odaklanman gerekiyor ve senin düşündüğün tek şey, 'Paramı nasıl geri kazanırım'.

Yakalanana kadar durmadım ve Tanrı'ya şükürler olsun ki yakalandım. Federasyon bana ceza verdiğinde ve futboldan uzak kaldığımda gerçekliğime döndüm" dedi.

İngiltere Futbol Federasyonu'ndan 12 aylık ceza aldığını ifade eden yıldız futbolcu, "12 aylık ceza aldım ve tüm kariyerim sona erdi diye korktum. Sevdiğin şey elinden alınınca, hayatın farkına varıyorsun. Federasyon benim sadece aptal bir çocuk olduğumu ve kötü bir niyetim olmadığını fark ettiği için mutluyum. Sonra bağımlılığım için tedavi gördüm. Sadece futbol kariyerimi değil, insanlığımı da kurtardım" şeklinde konuştu.

 

Yorumlar (0)