Bir Dünya Kupası geleneği: FIFA Taraftar Festivali başladı

Dünya Kupası, FIFA Taraftar Festivali ile birlikte resmen başladı. Turnuva boyunca sürecek olan festivalin açılışı, Katar'ın başkenti Doha'da yapıldı. Açılışa çok sayıda futbol efsanesi katıldı. Açılışta sahne alan Lübnanlı Myriam Fares ve Kolombiyalı Maluma, festivalin resmi şarkısı olan Tukoh Taka'yı seslendirdi.

SPOR 20.11.2022, 09:18 21.11.2022, 08:12 Hakan Öksüz
Bir Dünya Kupası geleneği: FIFA Taraftar Festivali başladı

Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası, bugün saat 19.00'da oynanacak Katar-Ekvador maçıyla başlıyor. Tarihte ilk defa yaz mevsiminin dışındaki bir mevsimde düzenlenecek olan turnuva, futbol dünyasında tartışmalara yol açtı. Arjantin Milli Takımı'nın yıldızı Lionel Messi ve Portekiz Milli Takımı'nın süperstarı Cristiano Ronaldo'nun sahne alacağı Dünya Kupası'nı kimin kazanacağı merak ediliyor.

Festivalin açılışında futbol efsaneleri yer aldı

Edinilen bilgilere göre FIFA Taraftar Festivali (FIFA Fan Festivali), turnuva boyunca sürecek. Festival ile birlikte Dünya Kupası'nın da resmi olarak başladığı belirtildi. Katar'ın başkenti Doha'da yer alan El-Bida Bahçesi'nde başlayan festivale futbol dünyasının efsaneleri katıldı. Roberto Carlos, Iker Casillas, David Trezeguet, Youri Djorkaeff ile Marcel Desailly, festivalde boy gösteren isimler arasındaydı.

Festivalin açılışına katılan FIFA Başkanı Gianni Infantino, yaptığı konuşmada, dünyanın çeşitli bölgelerinden Katar'a gelen taraftarlarla gurur duyduklarını söyledi. Birçok futbolseverin Katar'da buluştuğunu kaydeden Infantino, turnuvanın başlamasını sabırsızlıkla beklediğini belirtti.

Festival, turnuvanın sonuna kadar sürecek

FIFA Fan Festivali'nin resmi şarkısı "Tukoh Taka", konuşmalardan sonra Lübnanlı Myriam Fares ve Kolombiyalı Maluma tarafından seslendirildi. 18 Aralık'ta oynanacak final karşılaşmasına kadar sürecek olan festival, Dünya Kupası turnuvasının gelenekleri arasında yer alıyor.

2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Katar, A Grubu'nda Hollanda, Ekvador ve Senegal ile kozlarını paylaşacak. Turnuvanın en zorlu grubu olan E Grubu'nda ise İspanya, Almanya, Japonya ve Kosta Rika mücadele edecek.

Yorumlar (0)