Bilim insanından futbolcular için "Maske taksınlar" önerisi!

İskoçya'da Halk Sağlığı Uzmanı olarak çalışan Doktor Rowland Kao, futbolcuların maç esnasında maske takarak meslektaşlarını koruyabileceğini ifade etti. 

SPOR 22.04.2020, 13:25
Bilim insanından futbolcular için "Maske taksınlar" önerisi!

Dünya genelinde federasyonlar, çöken futbol ekonomisini tekrar canlandırmak amacıyla bir an önce maçları başlatmak istiyor. 

Bilim insanları, futbolcuların kendilerini nasıl koruyacağına ilişkin ilginç bir öneride bulundu. 

Edinburg Üniversitesi'nde Halk Sağlığı Uzmanı olarak çalışan Doktor Rowland Kao, sporcuların maske takarak sahada bulunan meslektaşlarını koruyabileceğini ifade etti. 

Rowland Kao, "Maske takarak havada asılı taneciklerin dolaşımını minimuma indirebilirsiniz." dedi. 

Sporda maske takma tartışması sürerken, Avusturya'da antrenmanlara başlayan Salzburg'da futbolculardan bazılarının sahaya maskeyle çıktıkları görüldü. 

Teknik heyet ile futbolcuların bir kısmı, çalışma esnasında enfeksiyon tehlikesini en aza indirgemek için tedbiri elden bırakmadı.

Yorumlar (1)
Murat 4 yıl önce
Bir soz vardir ,bu maske konusuna tam uyacak hemde ; suyunu çıkardınız artik ! Yogun musabaka yada spor faliyeti halinde maske takmak sporu oldurucu hale sokar. Saniyorum ki bu bikim kurulu uyeleri denen kimseler kisiler insan hayatina bisi katmak degil aksine virus bahanesi ile calmak icin karar almaktan ote bir islevleri yok gibi.Bu olay artik hukumetlerin bir nevi ekonomik pazar kolu haline getirilmis durumdadir.icler acisi....