Bild gazetesinden asker selamı için skandal Nazi benzetmesi!

A Millî Takım'ın deplasmanda Fransa ile 1-1 berabere kaldığı maçta milli futbolcular gol sevinci sırasında asker selamı vermişti. Alman Bild gazetesi ise millilerin vermiş olduğu  asker selamını Almanya'da Hitler döneminde verilen Nazi selamına benzetti.

SPOR 15.10.2019, 11:25 15.10.2019, 11:33
Bild gazetesinden asker selamı için skandal Nazi benzetmesi!

EURO 2020 Avrupa Elemeleri H Grubu'nda 1-0 kazandığımız Arnavutluk maçında Cenk'in golünden sonra millilerimiz Suriye'de Barış Pınarı Harekatı'nı sürdüren Mehmetçik'e selam göndermişti.

Fransızlar olmak üzere Avrupa basını bu sevinci eleştirmesine rağmen, dün Kaan Ayhan'ın golünün ardından yine asker selamı veren futbolcularımız bir kez daha Avrupalılardan büyük tepki aldı. Hatta Fransız rejisi oyuncularımız asker selamı verdiği gol sevincini ekranlarda göstermedi..

Resim

Fransa karşısında A Millî Takımın, etkili futbolu göz ardı ederek Alman Bild gazetesi, futbolcularımızın asker selamı vermesine manşette yer verdi.  Bild, millîlerimizin asker selamını Almanya'da Hitler döneminde verilen Nazi selamına benzetti.

Bild'den küstah Nazi selamı benzetmesi

Dün akşam oynanan Bulgaristan-İngiltere maçında ise Bulgar taraftarlar Nazi selamı verdiler ve İngilizlere karşı birçok ırkçı harekette bulundular. Bild de küstahça bir benzetmeyle, Nazi selamı veren Bulgarlarla futbolcularımızın asker selamını yan yana kullandı.

Yorumlar (0)