Beşiktaş'tan zehir zemberek açıklama! "Tarihe kara leke olarak geçti"

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında C. Alanyaspor deplasmanında Beşiktaş, 3-0 öne geçtiği maçta Emrecan Uzunhan'ın kırmızı kart görmesinin ardından 10 kişi kalmış ve maçtan 3-3'lük beraberlikle ayrılmıştı. Maçın hakemi Yasin Kol'un kararları, Beşiktaş taraftarlarının tepkisini çekmişti. Konuyla ilgili Beşiktaş'tan çok sert bir açıklama geldi.

SPOR 15.08.2022, 16:12 16.08.2022, 17:16
Beşiktaş'tan zehir zemberek açıklama! "Tarihe kara leke olarak geçti"

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Beşiktaş, Corendon Alanyaspor deplasmanına çıktı. İlk yarıda 3-0 öne geçen Beşiktaş, Emrecan Uzunhan'ın 37. dakikada sarı kart görmesinden sonra maçtan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı ve 1 puan alabildi. Karşılaşmanın hakemi Yasin Kol'un yönetimi, Beşiktaş’ın tepkisini çekti. Sosyal medyada siyah - beyazlı taraftarlar isyan ederken, kulüpten açıklama geldi.

“Hakem Yasin Kol, hiçbir maçımızda görev almamalı”

Beşiktaş, dünkü Alanyaspor maçını yöneten hakem Yasin Kol'un, bu seneki hiçbir maçında görev almamasını talep etti.

“Tarihe kara leke olarak geçti”

Beşiktaş’ın açıklaması şu şekilde:

“2022-2023 sezonunun ilk haftasında, evimizdeki Yukatel Kayserispor maçımıza, hakemlik bile yapmaması gereken Ümit Öztürk’ü atayan Merkez Hakem Kurulu, niyetinden şüphe etmemize neden olmuştu. Sezonun 2. haftasında deplasmandaki Corendon Alanyaspor maçı ise hakem yönetimiyle Türk Futbol Tarihi’ne kara bir leke olarak geçti. Maçın hakemi Yasin Kol’un kolları, maçta defalarca sonuca etki eden ve 3 puanımızı gasp eden kararlara imza attı. Hakkımıza kasteden bu kollar, adalete dikkat çekene kadar sesimizi yükselteceğiz. Değil hakemin, hiç kimsenin alın terimizi ve emeğimizi gasp etmesine müsaade etmeyeceğiz. Hakkımızı her sonuna kadar savunacağız. Bu skandal kararları veren hakem Yasin Kol’un kasıtlı kollarını, bu sezon boyunca hiçbir maçımızda görmek istemiyoruz. Türk futbolunda kaosa neden olma maksadındaki kimseye müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Tavrımız adaletsizliğedir. Neticeden bağımsız kazansak da kaybetsek de Beşiktaş adaletsizliğin karşısında durmayı sürdürecektir. Oyunun sahada kazanılmasının önüne geçerek Beşiktaş Camiası’nın huzuruna da kastedenleri şiddetle kınıyoruz.”

“Başkan Çebi TFF’ye gidecek”

Kulübün açıklamasının devamı şu şekilde:

“Başkanımız Sayın Ahmet Nur Çebi, birçok kez ‘Genç hakemlerimize şans verilsin, hata yapacaksa gizli ajandası olmayanlar yapsın’ derken o genç hakemlerin liyakat sahibi ve iyi eğitimli olmaları gerekliliğini de belirtmiştik. Dün sahada izlediğimiz hakemin niyetinden ve liyakatından şüphe ediyor, maçımızı yönetecek düzeye nasıl geldiğinin yanıtını da Merkez Hakem Kurulu’ndan bekliyoruz. Camiamız anlamalıdır ki konuya ilişkin Başkanımız Sayın Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu’na gidecek ve olayın takibini sağlayacaktır. Beşiktaş Kulübü, bütün unsurlarıyla haksızlığın karşısında dimdik durmayı sürdürecek ve her zamanki gibi şampiyon olmak için bu sezon da emin adımlarla ilerleyecektir.”

Yorumlar (0)