Beşiktaş’tan Emirhan açıklaması! Torino sonraki satıştan ne kadar pay verecek?

Beşiktaş, Emirhan İlkhan’ın Torino’ya transferi konusunda anlaşmanın sağlandığını duyurarak, transferin detaylarını paylaştı. 

SPOR 10.08.2022, 09:25 10.08.2022, 16:41
Beşiktaş’tan Emirhan açıklaması! Torino sonraki satıştan ne kadar pay verecek?

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada genç futbolcunun İtalyan ekibine 4,5 milyon avro bonservis bedeli ile transfer olduğu duyuruldu. Ayrıca Emirhan’ın Torino’dan bir başka kulübe transfer olması halinde Beşiktaş’a net transfer gelirinin yüzde 15’i ödenecek. 

Sonraki satıştan yüzde 15 pay

Konuyla ilgili Beşiktaş’tan yapılan bilgilendirmede, “Profesyonel futbolcumuz Emirhan İlkhan’ın İtalya’nın Torino kulübüne 4,5 milyon avro bonservis bedeli ile transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır. Oyuncunun Torino ile sözleşmesi sürerken bir başka takıma transfer olması halinde, net gelirin yüzde 15’i şirketimize ödenecektir” ifadelerine yer verildi. 

Torino ile 4 yıllık sözleşme imzaladı

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 3 milyon avro olan 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Emirhan İlkhan, geçen sezon 11 maçta süre almış ve gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Avrupa’dan birçok kulübünü peşine takan genç futbolcu, Beşiktaş yönetiminin yoğun ısrarlarına rağmen kariyerine Avrupa’da devam etmeyi tercih etti. Torino ile 4 yıllık sözleşme imzalayan İlkhan’ın senelik 900 bin avro kazanacağı öğrenildi. İtalyan ekibi, genç futbolcunun sözleşmesinde bulunan “4,5 milyon avroya serbest kalır” maddesini kullanarak, oyuncu ile görüşmelere başlamıştı. 

Yorumlar (0)