Beşiktaş, yılın ilk derbisinde Galatasaray'ı mağlup etti

Süper Lig'in 19. hafta karşılaşmasında Galatasaray'ı konuk eden Beşiktaş, Josef de Souza ve N'Koudou'nun kaydettiği gollerle sahadan 2-0'lık skorla galip ayrıldı.

SPOR 17.01.2021, 21:18
Beşiktaş, yılın ilk derbisinde Galatasaray'ı mağlup etti

Süper Lig'in 19. hafta karşılaşmasında Beşiktaş ve Galatasaray kozlarını paylaştı. Vodafone Park'ta oynanan yılın ilk derbisini siyah-beyazlılar 2-0'lık skorla kazanmayı başardı.

Karşılaşmanın ilk yarım saatlik bölümünde isabetli şut dahi olmazken; dakikalar 33'ü gösterdiğinde Marcao ile Galatasaray, 2 dakika sonrasında ise Cyle Larin ile Beşiktaş gole yaklaştı fakat ilk yarıda eşitlik bozulmadı.

Galatasaray'da Diagne kızardı

Maçta dakikalar 58'i gösterdiğinde Mbya Diagne, Montero'ya yaptığı hareket sebebi ile maçın hakemi Cüneyt Çakır tarafından direkt olarak kırmızı kart gösterilecek oyundan atıldı.

Siyah-beyazlılar, dakikalar 79'u gösterdiğinde Josef de Souza ve dakikalar 90+1'i gösterdiğinde N'Koudou'nun kaydettiği goller ile kazandı.

Sergen Yalçın ilk kez Fatih Terim'i devirdi

Siyah-beyazlılar, sarı-kırmızılıları misafir ettiği son 6 karşılaşmadan 5 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrıldı ve son 4 müsabakayı gol dahi yemeden kazandı. Sergen Yalçın, lig kariyerinde ilk defa Fatih Terim'i mağlup etmeyi başardı.

Bu neticenin ardından Beşiktaş'ın puanı 38'e yükseldi ve liderlikteki yerini sağlamlaştırdı. Sarı-kırmızılılar ise 33 puanda kaldı.

Beşiktaş, ligde önümüzdeki hafta 21 Ocak Perşembe günü 16.00'da bir başka İstanbul temsilcisi Fatih Karagümrük'ün misafiri olacak. Galatasaray ise 20 Ocak Çarşamba 19.00'da Yukatel Denizlispor ile kendi evinde karşılaşacak.





Yorumlar (0)