Beşiktaş, Weghorst transferini açıkladı

Wout Weghorst ile prensip anlaşmasına varan Beşiktaş, oyuncunun kendisi ve kulübü Burnley ile görüşmelere başlandığını KAP’a bildirdi. 

SPOR 05.07.2022, 13:00 06.07.2022, 08:57
Beşiktaş, Weghorst transferini açıkladı

Dün gece saatlerinde resmi sözleşmeye imza atmak için İstanbul’a gelen 1,97’lik dev santrfor, ayağının tozuyla basın mensuplarına kartal selamı vermeyi de ihmal etmedi. 29 yaşındaki golcünün İstanbul’a gelişi sonrası siyah-beyazlılardan da KAP bildirimi yapıldı. Beşiktaş’tan yapılan açıklamada, “Profesyonel futbolcu Wout Weghorst’un kulübümüze transferi hususunda kulübü Burnley ve kendisi ile görüşmelere başlanmıştır” ifadelerine yer verildi. 

Yıllık maaşı 2,7 milyon avro

İstanbul’da öncelikle sağlık kontrollerinden geçecek olan 29 yaşındaki Hollandalı yıldız, ardından kendisini siyah-beyazlılara bağlayan resmi sözleşmeye imza atacak. Beşiktaş’ın Wout Weghorst için yıllık 2,7 milyon avro maaş ödeyeceği öğrenildi. Yıldız golcü yeni kulübüyle sözleşme imzalar imzalamaz Beşiktaş kampına katılarak çalışmalara başlayacak. 

14 kez Hollanda A Milli Takımı’nda forması giydi

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 14 milyon avro olan Weghorst, geçen sezon Premier Lig’de 20 maça çıkarak 2 gol kaydetti. 2021-2022 sezonunda Bundesliga’da da 18 maçta forma giyen yıldız futbolcu, bu müsabakalarda ise 6 gol, 2 asistlik katkı sağladı. Toplamda 14 kez A Milli Takım forması giyen Wout Weghorst, bu maçlarda 3 kez gol sevinci yaşadı.

Yorumlar (0)