Beşiktaş'tan Adana Demirspor maçı ile ilgili açıklama

Beşiktaş, Mario Balotelli'nin Sergen Yalçın'a yaptığı harekete ilişkin olarak, "Bahse konu oyuncunun nasıl bir ceza alacağını merakla bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

SPOR 22.09.2021, 18:15
Beşiktaş'tan Adana Demirspor maçı ile ilgili açıklama

Süper Lig'in 6'ıncı haftasında Beşiktaş, evinde Adana Demirspor'u konuk etti. Maçta 3-0 öne geçen siyah-beyazlılar, karşılaşmayı 3-3'lük skorla tamamladı ve 1 puana razı oldu.

Müsabakada 2 gol atan Balotelli, golün ardından yaptığı hareketle olay oldu.

Yıldız futbolcu, golden sonra Beşiktaş yedek kulübesine dönerek, Sergen Yalçın'a hareket yaptı.

Hareketin akabinde saha bir anda karıştı ve iki taraf da güçlükle sakinleştirildi.

"Merakla bekliyoruz"

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nden konuya ilişkin açıklama geldi. 

Siyah-beyazlılar tarafından yapılan açıklamada, "Dün akşam Adana Demirspor ile sahamızda oynadığımız Süper Lig maçında, rakip takım oyuncularından Mario Balotelli’nin yedek kulübemizi hedef alan hareketini şiddetle kınıyoruz.

Beşiktaş yedek kulübesini hedef alan, spor ahlakına aykırı her türlü hareketin camiamıza yapıldığını vurguluyoruz. Bahse konu oyuncunun nasıl bir ceza alacağını merakla bekliyoruz. Kazanmak için her yol mübahtır düşüncesini kabul etmeyen kulübümüzün herhangi bir unsurunu hedef alan bu ve benzeri hiçbir hareketi asla kabul etmeyeceğiz.

"Hayretler içinde izledik"

Beşiktaş camiası oyun kuralları kapsamında puan yitirmekten şikayetçi olmamıştır. Fakat müsabakanın tamamında yapılan hakem uygulamalarının, karşılaşmanın sonunda da rakip takım oyuncularının adeta 'körebe' oynarcasına yaptığı zincirleme kural dışı hareketlere karşın, varlığı belli olmayan VAR hakeminin de karartması ile faul düdüğü çalınmadan, tüm seyircilerin gözleri önünde gol kararı ile neticelenen pozisyonu iyi niyetten yoksun olarak değerlendirip, hayretler içinde seyrettik.

"En ufak kuşkunuz olmasın"

Diğer yandan, oyuna girdiği dakikadan soyunma odasına gidene dek spor ahlakına uymayan ve kural dışı hareketler yapan sportif sabıkalı malum oyuncuya, 4. hakem ve karşılaşmanın hakemi tarafından göz yumulmuştur.  Kural dışı ve haksız pozisyonun içerisinde kalıp kendini ifade etmek için gayret sarf eden ve ikinci sarı kart ile cezalandırılan oyuncumuz Rosier’in maruz kaldığı durumu da spor kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

Toplumun sağlıklı ve sportif değerleri içeren maçları seyretme hakkı elinden alınamaz. Bu ve bundan sonraki sürecin savunucusu ve takipçisi olacağımızdan başta camiamız olmak kaydıyla tüm spor kamuoyunun en ufak kuşkusu olmasın.

Saygılarımızla." denildi.

Yorumlar (0)