Beşiktaş'ta büyük gün! 34. başkanını seçiyor

Ahmet Nur Çebi, Hürser Tekinoktay ve Serdal Adalı, Beşiktaş'ın 34. başkanı seçilebilmek için bugün büyük bir yarış içerisinde olacak. Seçimde 14 bin 950 üye oy kullanacak. Kongrede oy verme işlemi 10.30'da başlangıç yapacak.

SPOR 20.10.2019, 09:32
Beşiktaş'ta büyük gün! 34. başkanını seçiyor

Siyah-beyazlı kulüp yeni başkanı ve yönetim kurulunun seçileceği olağanüstü seçimli genel kurul bugün Akatlar Spor Kompleksi’nde yapılacak. Eskiden yönetimde olan  Ahmet Nur Çebi ve Serdal Adalı ile son seçimde Fikret Orman’a karşı rakip olan Hürser Tekinoktay, 7,5 yıllık Orman döneminin ardından Beşiktaş kulübünün 34. başkanı olabilmek için mücadele edecek. Üyeler oy vermeye 10.30’da başlayacak.

3 aday yarışacak

Fikret Orman yönetiminin olağanüstü kongre kararının sonrasında Beşiktaş Kulübünde başkanlıkta öncelikli olarak 4 isim adaydı.

Adaylığını ilk açıklayan kişi Beşiktaş'ın ikinci başkanı Serdal Adalı, eski ikinci başkanlardan Ahmet Nur Çebi de seçimde yarışma kararını verdi. Bir önceki seçimde Fikret Orman'ın rakibi olan Hürser Tekinoktay da başkan olabilmek için mücadele edecek.

Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden ve bir dönem Beşiktaş Belediye Başkanlığı da yapmış olan İsmail Ünal ise ilk başta adaylığını açıklamasına rağmen daha sonra yarıştan çekilen isim oldu.

Kongrede, aidatlarını yatırmış olan 14 bin 950 üye oy kullanma hakkına sahip olacak.

Yoğun katılım bekleniyor

Beşiktaş camiasında seçime üyük önem veriliyor. Üç adayın başkanlık için öne çıkması genel kurul üyelerinde de etki yarattı. Seçimde çok yoğun bir katılımın olacağı tahmin ediliyor. Fikret Orman'ın kazandığı son seçimde 4.899 geçerli oy katılımı olmuştu.

7.5 yıl devam eden Fikret Orman dönemi resmi olarak bugün son bulacak. Yeni seçilecek başkanın dev bir borç yükünü sırtlaması gerekecek. Fikret Orman, görevi Yıldırım Demirören'den 2012 yılında devraldığında 580 milyon TL olan borç, şu anda 2.6 milyar TL civarında. Yeni yönetimin, kasım ayının sonuna kadar 100 milyon liralık acilen ödemesi gerekecek.

İşte adayların yönetim kurulu listesi şu şekilde:

AHMET NUR ÇEBİ

ahmet nur çebi ile ilgili görsel sonucu

Asıl üyeler: Adnan Dalgakıran, Emre Kocadağ, Fatih Hakan Avşar, Ahmet Mesut Urgancılar, Kemal Erdoğan, Enis Ulusoy, Erdal Torunoğulları, Berkan Gocay

Yedek üyeler: Umut Şenol, Bilgihan Sürmen, Hakan Daltaban, Fırat Fidan, Ali Efe Bezci

SERDAL ADALI

serdal adalı ile ilgili görsel sonucu

Asıl üyeler: Emin Önal, Hüseyin Yücel, Doğan Küçükemre, Ahmet Selçuk Sert, Ahmet Akçelik, Hicabi Gökdereli, Yücel Biçer, Melih Aydoğdu

Yedek üyeler: Süha Taşpolatoğlu, Kemal Çiloğlu, Erdal Karacan, Ahmet Oğuz Uçanlar, Uğur Fora

HÜRSER TEKİNOKTAY

hürser tekinoktay ile ilgili görsel sonucu

Asıl üyeler: Tamer Mert, Emre Esen, Temuçin Tüzecan, Emir Tamer, Mehmet Bilal Özokur, Ercan Ozan, Levon Kamer Dökmeciyan, Ersan Aksoylu

Yedek üyeler: Aker Çıtak, Murat Guci Geçgil, Mehmet Terzi, Çağrı Göksel, Tunga Fişekçioğlu
 

Yorumlar (0)