Beşiktaş'ta başkanlık yarışı!

Başkanlık seçiminde Serdal Adalı'nın ardından adaylığını açıklayan diğer iki isim Hürser Tekinoktay İsmail Ünal ve Ahmet Nur Çebi oldu.

SPOR 10.10.2019, 13:02 10.10.2019, 13:54
Beşiktaş'ta başkanlık yarışı!

Adaylık için gerekli olan 250 imzayı toplayan Tekinoktay Beşiktaş Divan Kurulu’na giderek adaylık için resmî olarak başvurusunu yaptı.

Beşiktaş kulübün kongresi, 13 Ekim 2019 Pazar günü saat 19:00’da BJK Akatlar Spor Salonu’nda düzenlenecek. Siyah-beyazlı takımda başkan adaylığı için bugün saat 17:00’ye kadar adayların divana başvurması gerekiyor.

Hürser Tekinoktay kimdir?

hürsertekinoktay ile ilgili görsel sonucu

31 Temmuz 1960 İstanbul’da dünyaya gelen Tekinoktay, Marmara Koleji Fen Bölümü’nde okudu. 1993-1994 sezonunda İtalya’nın Lazio Kulübü’nde yaptığı staj sonrasında aktif antrenörlük hayatına başladı. Çalıştırdığı futbolcular arasında çok sayıda A Milli, ümit millî ve genç millî olan futbolcular yer almakta. Bunlardan bazıları Beşiktaş’ta Yasin Sülün, Mesut Kumcuoğlu, Aydın Tuna, Tunç Kip, Savaş Kaya, Barbaros Yavaşoğlu, Yalçın Ayhan, Ali Cansun Bigeçaslan ve Nihat Kahveci.

2000-2001 sezonunda bir dönem Nevio Scala’nın yardımcılığını yaptı. Beşiktaş’ta ki görevinin ardından 2001-2002 sezonunda şimdiki adı TFF 1. ligi olan o dönemde 2 A Kategorisi takımlarından Çanakkale Dardanelspor'da teknik direktörlük görevini yaptı.. Görev yaptığı süreçte Çanakkale Dardanelspor takımının yaş ortalaması 17 yaşına düşürerek Avrupa’nın en genç takımını yaratmış aynı dönemde 6 kez haftanın takımı seçilmiş ve Türkiye Kupası’nda 16’ya kalmıştı.

İsmail Ünal'da adaylığını açıkladı

ismail ünal ile ilgili görsel sonucu

Serdal Adalı ve Hürser Tekinoktay’in ardından İsmail Ünal'ın da saat 15:00’te kulüp binasına gelerek adaylığını açıklaması bekleniyor.Fikret Orman’ın yeniden aday olmayacağını belirtmesinin ardından böyle bir karar alan İsmail Ünal geçtiğimiz günlerde birlik çağrısında bulunmuştu.

İsmail Ünal kimdir?

İsmail Ünal Antalya'nın Akseki ilçesinde dünyaya gelen Ünal, 1977 yılında Güzel Sanatlar Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Birçoğu Beşiktaş ilçe sınırları içinde olmak üzere toplu konut, konut, sanayi sitesi ve fabrika projelerini geliştirdi ve uyguladı. Bu projeler sayesinde yerel yönetimlerle iç içe çalışarak Beşiktaş'ın genel özelliklerini ve sorunlarını tanıma fırsatı buldu. Üstlendiği görevler sonucunda yaptığı çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı gezide mesleği, çağdaş yerel yönetim uygulamaları ve kent yaşamıyla ilgili pek çok konuda bilgi sahibi oldu.

1992-1994 yılları arasında BJK Yönetim Kurulu Üyeliği, 2002-2004 yılları arasında BJK Genel Sekreterlik görevini üstlenen Ünal, 2007 yılından beri Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyesi'dir. Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevini yaptı.

 Yoğun istek üzerine aday oldu

Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş camiasından gelen yoğun baskı üzerine kuruldan almış olduğu 250 imzayı divana götürüp, resmî olarak başkan adayı olduğu aktarıldı.

ahmet Nur Çebi ile ilgili görsel sonucu

Ahmet Nur Çebi kimdir?

Ahmet Nur Çebi, Çebi enerji, martaş liman tesisleri, Çebi denizcilik gibi şirketlerin yönetim kurulu başkanlığı görevlerini yürütmekte olup, ayrıca Türkiye Karabük demir çelik işletmeleri yönetim kurulu başkan yardımcılığı ve haddeciler derneği başkanlığı görevinde bulunmuştu.

Babası Yaşar Kaptan Çebi ve kardeşi Tayfun Çebi ile beraber demir çelik sanayiinde, 1964'te Karabük'te babasının kurduğu haddehaneden (demir çelik üretim tesisi) bir adım öteye geçerek, 1990 yılında Çorlu'da bir haddehane yatırımı daha gerçekleştirdi. Bunu takip eden üç sene sonrasında Marmara Ereğlisi'nde bir liman yatırımı yaptı. Onun hemen akabinde bu limanın yapımına gerekçe olan asıl büyük yatırımını nı 2001 yılında bir buçuk milyon ton kapasiteli demir çelik izabe tesislerini, 2002'de izabe tesisi ile beraber çalışan bir milyon ton kapasiteli haddehaneyi ve 2005'te de kendi enerjisini üretebileceği bir elektrik santralini devreye aldı.

Yorumlar (0)