Beşiktaş'ta adaylar borçtan mı korkuyor?

20 Ekim tarihinde yapılacak olan Genel Kurul öncesi Serdal Adalı, Ahmet Nur Çebi ve İsmail Ünal birbilerinin adım atmasını bekleyip herhangi bir atakta bulunmuyorlar.

SPOR 09.10.2019, 09:55 09.10.2019, 09:57
Beşiktaş'ta adaylar borçtan mı korkuyor?

Siyah-beyazlı takımda 20 Ekim tarihinde düzenlenecek olan Seçimli Genel Kurul'da yarışacak olan adayların yarın saat 17.00'ye kadar başvuru listesinin teslim edilmesi gerekiyor. Ne Serdar Adalı'dan, ne Ahmet Nur Çebi'den ne de Hürser Tekinoktay'dan herhangi bir ses çıkmadı. İlk adımın Çebi ve Ünal tarafından atılması beklenenler arasında. Adalı'nın ise son gün açıklaması bekliyor.

Fikret Orman ile son seçimde başa baş mücadele eden Hürser Tekinoktay'ın 250 imzayı ulaşamadığı belirtildi. Tekinoktay, gerekli şartları sağlarsa bugün veya yarın başkanlık adaylığını açıklayacak. Adayların somut adım atmada bu kadar gecikmesinin sebeplerinin başında yüklü bir borç miktarı geliyor. Seçim sonucu başka olacak kişi yılın sonuna kadar 100 milyon TL'lik borcu ödemek zorunda ve maddi anlamda Beşiktaş'a destek olması lazım.

Peki Beşiktaş'ın nerelere borcu bulunmakta?

Beşiktaş'ın, Beşiktaş Belediyesi’ne toplamda 22 milyon TL borcu bulunuyor ve bu borç için herhangi bir ödeme yapılmadığından dolayı yasal işlemler başlatıldı. Yönetimin aylık 70 bin TL’ye kiraladığı BJK Koleji’nden, Başakşehir Koleji’ne aylık 295 Bin TL’ye vererek cüzzi bir miktarda gelir elde etse de Belediye’ye herhangi bir ödeme yapmadığı ortaya çıkmıştı.

Siyah-beyazlı yönetim bir kolejle anlaşma yaparak 6 milyon Dolar karşılığında Akatlar Spor Kompleksi’ni kiraya verip, eğitim kampüsüne çevirmek için düğmeye basılan projeye, Belediye’den izinler çıkmayınca haklı kolej yetkilileri ödenen ücretin geri iade edilmesini talep etti. Ancak herhangi bir ödeme yapılmadığı için ve kur farkı göz önüne alınarak o tarihte 4.5 TL karşılığında kur oranı sabitlenip, gelinen noktada borç tekrar ödenmeyince eğitim kurumu Beşiktaş’a hakkında icra takibi başlattı.

Yalnızca menajer Ahmet Bulut'a ödenecek miktar 11 milyon euro

Siyah-beyazlı yakımın yönetiminin borçları sadece eğitim kurumları, belediye ile bitmiyor. Borçların başında menajerlere ödenecek olan ücretlerde geliyor. Kadrosuna kattığı futbolculardan dolayı yalnızca menajer Ahmet Bulut'a ödenecek miktar 11 milyon euro. Bunun yanı sıra diğer menajerlere ödenecek miktar ise 22 milyon euro. 

Tüm bunları geriye bırakıp baktığımız zaman kulübün zor zamanlardan geçtiği mart ayında açıklanan borç 22 milyon euro oldu.

Yapılan transferler ve kredi ile bu borcun 3 milyar TL'yi aştığı tahmin ediliyor.

"3 ay içinde 350 milyon ödeyebilecek bir babayiğit var mı?"

Yalçın Karadeniz'de  seçim öncesi "Şu anda biten bir mahkeme yok. Mahkeme yalnızca benim seçime girebileceğimin kararını verdi. 250 imzaya da sahibim ve aday olabilirim. Ancak olmayacağım. 3 ay içinde 350 milyon ödeyebilecek bir babayiğit var mı? Beşiktaş'ın mali sorunları çok önemli. Ben camiayı zora sokacak bir şey yapmam. 700 personel 5 aydır maaş almıyor. Bu personel seçimin ardından kapına gelip, '5 aydır evimize ekmek götüremiyoruz' dediği zaman, 'Bana değil, Fikret Orman'a gidin' mi diyeceksiniz? Başkan adayı olacakların bunları göz önüne almaları gerekiyor" şeklinde çarpıcı bir açıklamada bulunmuştu.

Durum böyle olunca ve Beşiktaş'ın sezona kötü başlaması da göz önüne alındığında adaylar bir an tereddütte kalıyor.

Sema Demet / Habernediyor.com

Yorumlar (0)