Beşiktaş şampiyonluk iddiasını sürdürüyor

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 32. hafta karşılaşmasında evinde Alanyaspor’u ağırladı. Siyah beyazlı takımın Alanyaspor’u 2-1 mağlup ettiği maçta golleri Ljajic ve Quaresma attı.

SPOR 14.05.2019, 09:56
Beşiktaş şampiyonluk iddiasını sürdürüyor

Süper Lig’in 32.haftasında Beşiktaş ve Alanyaspor Vodafone Park Arena’da karşılaştı. Beşiktaş evinde Alanyaspor’u 2-1 mağlup etti. Beşiktaş, Alanyaspor karşısında aldığı galibiyetle şampiyonluk ve şampiyonlar ligi iddiasını sürdürdü.

Mücadelenin ilk golünü karşılaşmanın 11. dakikasında Adem Ljajic attı. Maçın 4. dakikasına gelindiğinde Caner Erkin’in kendi kalesine attığı golle Alanyaspor eşitliği yakaladı. Beşiktaş’a galibiyeti getiren golü ise 54.dakikada Quaresma attı.

Beşiktaş maçın ardından süper ligde puanını 62’ye yükseltti. Böylece matematiksel olarak hala şampiyonluk şansını sürdürüyor.

Maça sadece Türkiye değil dünyadan da büyük ilgi vardı. Siyah beyazlı ekibin maçı ABD, İngiltere, Fransa ve Kagawa’nın memleketi Japonya’da canlı olarak yayınlandı.

Maçın öne çıkan olayları

Siyah beyazlı takım maçın 25. dakikasında penaltı beklentisine girdi. Caner Erkin rakip kalesine şut çekerken yerde kaldı. Bunun üzerine gözler hakem Cüneyt Çakır’a döndü. Cüneyt Çakır kulaklığını kullanarak ‘VAR’ hakemleriyle görüştü. ‘VAR’ odasından gelen pozisyonun penaltı olmadığı kararı üzerine Cüneyt Çakır penaltı vermedi.

Caner’in talihsizliği

İlk yarı bitmek üzereyken Caner Erkin büyük bir şansızlık yaşadı. Mirin topu kafayla uzaklaştırmak için vurduğunda, top Caner Erkin’e çarparak Beşiktaş kalesine ulaştı. 1-1’lik beraberlikle ilk yarının sonuçlanması Beşiktaşlı futbolcuların motivasyonunu düşürdü.

Sırp yıldız Adem Ljajic ligin ilk yarısında yakalayamadığı enerjiyi, ikinci yarıda sağladı. Ljajic maçın henüz başındayken 11. Dakikada rakip takımın filesini havalandırdı. Böylece bu sezonki 9. golünü atmış oldu. Takımının ikinci golünü atan Quaresma’ya da asist yapan Ljajic’in asist sayısı da 9 oldu.

Quaresma sezon boyunca istenen performansı sergileyemezken sezonun sonlarına doğru tekrar motivasyon buldu. Maçın en çok konuşulan ve en çok koşan futbolcularından olan Quaresma maçtaki başarısını enfes golüyle taçlandırdı.

Burak Yılmaz Beşiktaş kadrosuna ikinci yarıda katılmıştı. Beşiktaş’ta yükseliş yakalayan Burak Yılmaz, 6 maçta 6 gol atarak büyük başarıya imza atmıştı. Galatasaray derbisinde seriyi bozan Burak Yılmaz, Alanyaspor’a karşı da gol bulamadı.

Yönetim istifa sloganları

Beşiktaş tribünleri Alanyaspor maçına pek ilgi göstermedi. Sezon boyunca stadı dolduran Beşiktaş taraftarı bu maçta 10 bin kişi civarındaydı. Maça gelen taraftarların bir kısmı da yeniden yönetime gelen Fikret Orman’ı protesto ederek, yönetim istifa sloganları attı. Maçı izlemeye gelen Fikret Orman’ın ise her zaman oturduğu yerde oturmadığı dikkatlerden kaçmadı.

Alanyaspor ise maçın uzatma dakikalarında son anda beraberlik şansını kaçırdı. Maçın son dakikalarında hücuma yüklenen Alanyaspor’un atağı Karius'un üzerine vurulan kafa vuruşuyla son buldu. Top Karius'un üzerine gelmese Alanyaspor maçta eşitliği sağlamış olacaktı.

Cüneyt Çakır maçta başarılı bir performans sergileyerek iki takımında beğenisini kazandı. Maç sonunda hiçbir tartışmaya mahal vermeyen Cüneyt Çakır gecenin yıldızlarındandı.

Yorumlar (0)