Beşiktaş, Karius'a 13 milyon lira ödeyecek!

Beşiktaş ile yollarını "maaşını alamadığı gerekçesiyle" ayıran Loris Karius, Avrupa Futbol Federasyonları Birliğince (UEFA) haklı bulundu. Siyah-beyazlılar, Loris Karius'a 13 milyon TL verecek. 

SPOR 30.07.2020, 17:10
Beşiktaş, Karius'a 13 milyon lira ödeyecek!

Alman kaleci Loris Karius, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde alacaklarını tahsil edemediğini ileri sürerek, Beşiktaş ile yollarını ayırmıştı. 

Loris Karius, Beşiktaş ile sözleşmesini feshederek meseleyi Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'ne (UEFA) götürmüştü.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ödemenin yapılmamasını kabul etmedi. Loris Karius'un siyah-beyazlılardan alacaklarının tahsiline yönelik karar alındı. 

Mart ayında Alman kaleciye 367 bin Euro'luk ödeme gerçekleştiren Beşiktaş'ın, verilmesi gereken 867 bin Euro'yu ise yeni tip koronavirüs (Covid-19) döneminde ödeyemediği ifade edildi. 

Öte yandan, Loris Karius'un toplam sözleşme ücretinin 1.6 milyon Euro yani 13 milyon lira olduğu öğrenildi. 

Loris Karius'un performansı beklentilerin oldukça altında kalmıştı. Alman kaleci, 67 mücadeleye çıkarken, 95 gol yemiş ve yalnızca 14 mücadelede kalesini koruyabilmişti.

27 yaşındaki kaleci için alınan karar, aynı şekilde takımları ile yollarını ayıran Max Kruse ve Victor Ruiz için emsal teşkil edebilir. 

Yorumlar (0)