Beşiktaş'ın yeni başkanı belli oldu!

Beşiktaş Kulübünün olağanüstü seçimli genel kurulunda aldığı 4 bin 15 oyla Ahmet Nur Çebi başkan seçildi.

SPOR 20.10.2019, 21:35 20.10.2019, 23:14
Beşiktaş'ın yeni başkanı belli oldu!

Beşiktaş'ta yeni başkan ve yönetim kurulu seçildi. Siyah beyazlıların 34. başkanı Ahmet Nur Çebi oldu. Seçime toplam 8.644 kişi katıldı.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Ahmet Nur Çebi,"Değerli Beşiktaşlılar, Bugün düzenlenen Olağanüstü Seçimli Genel Kurul’a katılım göstererek bir aydan kısa bir sürede hazırlandığımız adaylık sürecinde bize inanıp oy veren herkese teşekkür ederim. Söz verdiğimiz gibi bugünden itibaren güçlü Beşiktaş için çalışmalarımıza tüm hızıyla başlayacağız. 21 Ekim 2019 itibarı ile Beşiktaş’ta yepyeni bir dönem başlıyor. Hepimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Sevgi ve saygılarımla." ifadelerine yer verdi.

Serdal Adalı sosyal medyadan kutladı!

En fazla oy toplayan ikinci başkan adayı olan Serdal Adalı, seçimi kazanan Ahmet Nur Çebi'yi sosyal medyadan şu ifadelerle tebrik etti:

"Genel kurulumuzun takdiriyle başkanlığa seçilen Sn. Çebi'yi ve aday olarak yarışa heyecan katan Sn. Tekinoktay'ı tebrik ederim. Oy kullanmaya gelen tüm üyelerimize teşekkür ederim, bu kararın camiamıza hayırlı olmasını dilerim. Her şey Beşiktaş için. Kazanan Beşiktaş olsun."

Ahmet Nur Çebi yönetimi

Asıl üyeler: Adnan Dalgakıran, Emre Kocadağ, Fatih Hakan Avşar, Ahmet Mesut Urgancılar, Kemal Erdoğan, Enis Ulusoy, Erdal Torunoğulları, Berkan Gocay

Yedek üyeler: Umut Şenol, Bilgihan Sürmen, Hakan Daltaban, Fırat Fidan, Ali Efe Bezci

Açılan sandıklardan alınan sonuçlar şu şekilde:

1. Sandık

Ahmet Nur Çebi: 210
Serdal Adalı: 176
Hürser Tekinoktay: 15

2. sandık

Ahmet Nur Çebi: 263
Serdal Adalı: 170
Hürser Tekinoktay: 22

3. Sandık

Ahmet Nur Çebi: 250
Serdal Adalı: 153
Hürser Tekinoktay :25

4. Sandık

Ahmet Nur Çebi: 231
Serdal Adalı: 142
Hürser Tekinoktay: 23

5. Sandık

Ahmet Nur Çebi: 217
Serdal Adalı: 140
Hürser Tekinoktay: 20

6. Sandık

Ahmet Nur Çebi: 192
Serdal Adalı : 184
Hürser Tekinoktay: 26

7. sandık

Ahmet Nur Çebi: 253
Serdal Adalı: 177
Hürser Tekinoktay: 20

9. sandık

Ahmet Nur Çebi: 215
Serdal Adalı: 177
Hürser Tekinoktay: 15
Geçersiz: 0
Boş: 1

10. sandık

Ahmet Nur Çebi: 186
Serdal Adalı: 172
Hürser Tekinoktay: 27
Geçersiz: 0
Boş: 0

11. sandık

Ahmet Nur Çebi: 261
Serdal Adalı: 163
Hürser Tekinoktay: 34
Geçersiz: 0
Boş: 0

12. sandık

Ahmet Nur Çebi: 280
Serdal Adalı: 152
Hürser Tekinoktay: 46
Geçersiz: 2
Boş: 2

13. Sandık:

Ahmet Nur Çebi: 375
Serdal Adalı: 71
Hürser Tekinoktay: 47

14. Sandık:

Ahmet Nur Çebi: 342
Serdal Adalı: 114
Hürser Tekinoktay: 44

15. Sandık:

Ahmet Nur Çebi: 312
Serdal Adalı: 94
Hürser Tekinoktay: 46

16. Sandık:

Ahmet Nur Çebi: 247
Serdal Adalı: 101
Hürser Tekinoktay: 24

Toplam 16 sandık sonucunda Ahmet Nur Çebi 4 bin 15 oya ulaşırken, Serdal Adalı 2 bin 311 ve Hürser Tekinoktay ise 458 oy aldı.

Pascal Nouma: "Ben yaşlandım ama Beşiktaşlıyım"

Beşiktaş'ın eski Fransız futbolcusu Pascal Nouma ile şarkıcı Murat Boz da oy verdi. 

Basın mensuplarına açıklama yapan Nouma, kendisi için önemli bir gün olduğunu aktararak, "İlk defa seçime katılıyorum. Mutluyum. Eski başkana teşekkür ediyorum. Bilmiyorum yeni başkan kim olacak. Ben yaşlandım ama Beşiktaşlıyım. Benim oğlum futbolcu olarak geliyor. O futbol oynayacak." diye konuştu.

Seçim öncesi başkan adaylarının konuşması

Ahmet Nur Çebi: "Ben 7 sene önce niye geldiysem..."

Beni tanıdığınızı düşünüyorum. 7 yıl önce sıkıntılar vardı, elimi taşın altına koydum.Şimdi aynı hislerle tekrar göreve talibim. Bu sefer başkan adayı olarak geliyorum. Ben 7 sene önce niye geldiysem bugün de o sebeple geldim. 7 yıl içinde neden burada durduysam bu sebep. Hizmet aşkıyla bugün Beşiktaş için yol ayrımıdır. Mümkünse olabildiği kadar katılım istedim. Ben katılımcı Beşiktaş, paylaşımcı bir Beşiktaş'ı istiyorum. Beşiktaş'ın genel kurulu üzerinde söylenen bazı şeylerin doğru olduğuna inanmıyorum. Bunlar bindirilmiş kıtalardır. Beşiktaşlılar özgürdür, özgür iradesiyle oy kullanır. Beşiktaş'ta bindirilmiş kıtalar yoktur. Kimsenin oyunu lekelemeye kimsenin hakkı yoktur. Bugün birlik beraberliğimizi burada herkese gösterelim. Tek istediğim bu. Beşiktaş'a yakışır genel kurul istiyorum.

Hürser Tekinoktay "Metin-Ali-Feyyaz’lı döneme döneceğiz"

"4 ay önce seçim vardı. O gün Fikret Orman’la yarışıyorduk, bugün 2 aday daha var. Beşiktaş’a yakışan bir kongre olsun. Burada bulunan bütün Beşiktaşlılara 4 ay sonra yeniden geldikleri için teşekkür ediyorum. 19 yıl sonra değişime inanan arkadaşlara, verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Saygı duyulan Beşiktaş’ı yeniden hayata geçirmek için aday oldum. Metin-Ali-Feyyaz’lı dönemi tekrar yaşatmak istiyoruz, özkaynak düzenimize dönmek istiyoruz, bu nedenle adayız. Son 7 yılda kulüp olarak 1 milyar TL kazanıldı. Ancak önümüzdeki 30 yıllık gelirlerimizin temlik edildiği bir durum var. Bu da sistemin çöktüğünü gösteriyor. Bankaların kapısından çıkıp, üretim ekonomisine dönmek için buradayız. Bankalardan aldığı borçlarla yürüyen bir Beşiktaş değil, özsermayesiyle ayakta duran bir Beşiktaş vadediyoruz. Futbol takımının bütçesini iş adamlarına değil, futbolun duayenlerine emanet etmek istiyoruz. Kulübü halka açarak 100 bin üyeye sahip olmayı vadediyoruz. Hepinizin desteğini mavi pusulada bekliyorum. Bugün sonuç ne olursa olsun kazanan Beşiktaş olacaktır."

Serdal Adalı: "Bembeyaz bir sayfa açacağız"

"Bugün burada sizlerin tercihleriyle Beşiktaş için bembeyaz bir sayfa açacağız. Bu dönem, Beşiktaş için hayırlı uğurlu olsun. Beşiktaş’ın desteğe, birliğe çok ihtiyacı olan bu dönemde sorumluluk alan herkese teşekkür ediyorum. Beşiktaş için en doğru kararın çıkacağına inanıyorum. Kazanan Beşiktaş olsun.”

Yorumlar (0)