Beşiktaş'ın 2’nci Başkanı, VAR’lı kötülük kumpasına ateş püskürdü

Antalyaspor maçındaki hakem hatalarını eleştiren Beşiktaş’ın 2’nci Başkanı Adnan Dalgakıran, “Beşiktaş olarak organize kötülükle karşı karşıyayız.” şeklinde konuştu.

SPOR 07.02.2022, 09:00 08.02.2022, 09:17
Beşiktaş'ın 2’nci Başkanı, VAR’lı kötülük kumpasına ateş püskürdü

Spor Toto Süper Lig’in 24’üncü haftası kapsamında Antalyaspor ile karşı karşıya gelen Beşiktaş, 0-0 beraberlikle maçtan ayrıldı. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Beşiktaş’ın 2’nci Başkanı Adnan Dalgakıran ise hakemlere ateş püskürdü: “Şuna inanıyoruz ki Beşiktaş olarak organize kötülükle karşı karşıya bırakıldık. Bu konuda defalarca uyarıda bulunduk. Bizim görevimiz yönetim olarak bu yanlışları dile getirmek ancak bıçak kemiğe dayandı. Başkanımız Ahmet Nur Çebi, bu konuyla ilgili sert uyarılar yaptığı için 45 gün hak mahrumiyeti cezası bile aldı. Futbolun kalitesi neyle yükselir? Sahada iyi oynamakla, güçlü altyapıyla ve iyi yöneten hakemlerle. Bu bir ekosistemdir.” 

“Ellerinde düdüklerle her şeyi mahvediyorlar” 

“Kulüp olarak ciddi paralar harcıyoruz, kar kış demeden statlar doluyor, emek veriliyor ancak hakem geliyor elinde düdükle her şeyi mahvediyor. Bu o kadar kolay değil. Buna izin vermeyeceğiz. Yalnızca Beşiktaş olarak değil Türk futbolunda oynayan hiçbir kulüp buna izin vermemeli. Bu organize kötülükle ne Türkiye Futbol Federasyonu ne de Merkez Hakem Kurulu mücadele edebiliyor artık. Hakem hataları, tüm insanların yapabileceği hatalar evet ancak bu hataları gidermek için VAR sistemi çıkardılar. VAR sistemiyle de bu hatalar yapılıyor. Bunlar tesadüfi değil. Sahada o anda karar vermekte zorlanacak seviyede olduklarını düşünsek bile bir sistem var sonuçta, VAR üzerinde görüntüler ağır çekimde oynatılıyor. Biz mi farklı şeyler görüyoruz arka planda? Tüm bunlara koskoca bir camia isyan ediyor ancak kimsenin umurunda değil. Kendilerine nasıl bu kadar güvenebiliyorlar, nasıl bir organizasyona sahipler? Yalnızca kulübümüzün değil artık Türk futbolunun değeri düşüyor. Bugün bize yapılan yarın başkasına yapılır.” 



“Hakemler hakkında gerekenler yapılmalı” 

“Şunu açıkça söylememiz gerekir ki hakemler başarısız. 1’inci ve 2’nci ligleri yöneten hakemlerimiz bunlardan daha başarılıdır. En azından niyetleri iyidir. Bizim hakemlerin raf ömrü dolmuş. Hepsinin emekli edilmesi gerekir artık bunlar hakkında bir şeyler yapılması gerekir. Genç, dinamik ve bilgili hakemlerle yola devam etmeliyiz. Bu kadar hata da affedilmez artık. Milyarlar dönüyor bu sektörde. Kulüplerin borçları boğazına kadar gelmiş, yaşam mücadelesi veriliyor. Hakem organizasyonu gözden geçirilmeli. Artık hakemleri ayırma yöntemini geçtik çünkü konu hakikaten büyüdü. Hakemlerle ilgili radikal ve köklü değişiklikler yapılmalı. Futbol büyük bir endüstridir ve en büyük hassasiyeti gösteren hakem organizasyonu olmak zorundadır. Bu konuda bir şeyler gözden geçirilmeli. Hakemler düzgün eğitilemiyor mu? Doğru bir sistem yok mu? Bunların hepsi tartışılmalı. Bunu, Türk futbolunun değerini yeniden yükseltmek ve taraftarları yeniden sahaya çekmek için tartışmalıyız. Orta oyunu dönen bir sahada kim neden maç izlesin? Bu nokta kritik ve tehlikeli.” 

“Böyle konuştuğumuz için birileri kalkıp ceza vermesin” 

“Şimdi burada böyle konuştuğumuz için birileri kalkıp ceza vermesin. Bunlar konuşulmalı çünkü bunlar problem. Biz gerçeği söylüyoruz. Yarın sabahtan itibaren bu işe el atılmalı. Hata üstüne hata yapan hakemlere maç verilmemeli. Artık bunlar hata olarak nitelendirilemez.” ifadelerini kullanan Adnan Dalgakıran, soğuk hava ve pandemiye rağmen stadın büyük oranda dolu olması sebebiyle taraftarlara teşekkür etti. Dalgakıran, “Türk futbolunun organize kötülüğüne karşın taraftarlarımızın takıma olan inancı değişmedi.” sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)