Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi öncesi iki takımın artıları ve eksileri

Pazar günü oynanacak Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi öncesi öne çıkan notlarda Beşiktaş evinde, Fenerbahçe ise deplasmandaki performansına güveniyor.

SPOR 19.03.2021, 11:48
Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi öncesi iki takımın artıları ve eksileri

Spor Toto Süper Lig’de, 31. hafta maçında pazar günü derbide Beşiktaş, evinde Fenerbahçe’yi konuk edecek. Karşılaşmaya kısa bir süre kala iki takımdan son notlar belli oluyor.

Beşiktaş evinde, Fenerbahçe deplasmanda iyi

Şampiyonluk yolundaki kritik maçta karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş - Fenerbahçe karşılaşması pazar günü saat 19.00’da oynanacak ve maçı hakem Halil Umut Meler yönetecek.

Derbi öncesinde iki takıma bakıldığında ligde oynadığı 28 maçta topladığı 63 puanla lider durumda olan Beşiktaş evinde oynadığı maçlarda, 58 puanla 3. sırada yer alan Fenerbahçe ise deplasmandaki performansıyla göz dolduruyor.

Beşiktaş iç sahada en iyi takım

Bu sezon şu ana kadar oynanan maçlarda kendi evinde evinde 34 puan toplayan Beşiktaş, bu alanda ligin en başarılı takımı konumunda yer alıyor. İç sahada  oynadığı 14 maçta 11 galibiyet, 2 mağlubiyete ve 1 beraberlikle 34 puan toplayan Beşiktaş, bu maçların 8’inde gol yemedi. Evinde en son Trabzonspor’a 1-2 mağlup olan Beşiktaş, o maçtan sonra evinde oynadığı 3 maçı da kazandı.

Bu performansını, Fenerbahçe maçıyla da sürdürmek isteyen Beşiktaş, maça galibiyet parolasıyla çıkıyor. 

Fenerbahçe deplasman performansına güveniyor

Süper ligde, 58 puanla 3. sırada bulunan Fenerbahçe, deplasman maçlarında toplanan puanlara bakıldığında topladığı 35 puanla bu alanda ligin en iyi takımı olarak dikkat çekiyor. 7 yıllık şampiyonluk özlemine bu sezon son vermek isteyen ve bu çerçevede geniş bir kadro kuran Fenerbahçe, ligde istediği sonuçları şu ana kadar alamadı. Lider ve 1 maçı eksik Beşiktaş’ın 5 puan gerisinde 58 puanla 3. sırada yer alan Fenerbahçe, iç sahadaki kötü performansının aksine deplasmanda aldığı başarılı sonuçlarla göz dolduruyor.

Şu ana kadar topladığı 35 puanla, ligde deplasman maçlarında en fazla puan toplayan takım konumunda bulunan Fenerbahçe, derbi öncesi bu performansına güveniyor. Deplasmanda oynadığı 14 maçta 11 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 2 beraberlikle 35 puan toplayan Fenerbahçe, bu maçların 6’sında ise gol yemedi.

Şampiyonluk açısından oldukça kritik bir maça çıkacak olan Fenerbahçe, bu karşılaşmaya kırılma maçı olarak bakıyor.

Yorumlar (0)