Beşiktaş derbisi öncesi Fenerbahçe'de 7 oyuncu kart sınırında

Lig lideri Galatasaray'ın uzun süre sonra yenilmesi, 2 maç eksiği bulunan Fenerbahçe'ye puan farkı azaltma şansı verdi. Ligde oynadığı son 6 maçından 16 puan çıkartan Fenerbahçe, yarın Corendon Alanyaspor ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. Kritik maç öncesi Fenerbahçe'de 4 eksik bulunuyor. Beşiktaş derbisi öncesi kart sınırında ise 7 oyuncu var. Detaylar haberde...

SPOR 18.03.2023, 16:04 Hakan Öksüz
Beşiktaş derbisi öncesi Fenerbahçe'de 7 oyuncu kart sınırında

Spor Toto Süper Lig'in açılış maçında dün akşam deplasmanda Konyaspor'a 2-1 yenilen Galatasaray, takipçisi Fenerbahçe'nin iştahını kabarttı. Ligde yakaladığı 14 maçlık galibiyet serisi sona eren Galatasaray 60 puanda kaldı. İki maç eksiği bulunan Fenerbahçe'nin ise 51 puanı var. Sarı lacivertliler, eksik iki maçını kazanması durumunda puan farkını 3'e indirecek.

Corendon Alanyaspor-Fenerbahçe maçı ne zaman?

Lig lideri Galatasaray'ın en yakın takipçisi olan Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 26'ncı hafta maçında Corendon Alanyaspor ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. Yarın (pazar) saat 19.00'da başlayacak maç, Kırbıyık Holding Stadı'nda yapılacak. Kritik karşılaşmada hakem Mete Kalkavan düdük çalacak.

Alanyaspor, son maçında mağlup oldu

Ligde son olarak Yukatel Kayserispor'u 2-1'lik skorla geçen Jorge Jesus'un öğrencileri, 2 maçlık galibiyet serisini devam ettirmeyi hedefliyor. Ligde pazar günü oynadığı maçta Ankaragücü deplasmanında 2-0 mağlup olan 28 puanlı Corendon Alanyaspor, evinde Fenerbahçe'yi mağlup ederek üst sıralara tırmanmak istiyor.

Fenerbahçe son 6 haftada 16 puan topladı

Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmada Fenerbahçe, rakibini 5-0 yenmeyi başarmıştı. Sarı lacivertliler, ligde çıktığı son 6 maçta mağlup olmadı. Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, bu maçlarda 5 kez kazandı. Perşembe günü oynanan maçta Sevilla'yı 1-0 yenmesine rağmen UEFA Avrupa Ligi'nden elenen Fenerbahçe, lig lideri Galatasaray ile puan farkını azaltarak taraftarının gönlünü çelmek istiyor. 

Fenerbahçe'de 4 eksik

Kritik karşılaşma öncesi Fenerbahçe'de 4 eksik bulunuyor. Sarı kart cezalısı Attila Szalai ile birlikte sakatlıkları süren Michy Batshuayi, Luan Peres ve Lincoln Henrique bu maçta görev alamayacak. Fenerbahçe'de sarı kart sınırında bulunan 7 oyuncu var. 

7 oyuncu kart sınırında

Willian Arao, Mert Hakan Yandaş, Ferdi Kadıoğlu, Willian Arao, Gustavo Henrique, Emre Mor, Miha Zajc ve Serdar Aziz sarı kart sınırında yer alıyor. Bu oyuncular sarı kart görmeleri halinde Beşiktaş derbisinde görev yapamayacak.

Yorumlar (0)