Beşiktaş Başkanı Çebi: Net bir mağduriyet var, UEFA'ya başvurduk!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, deprem nedeniyle ligden çekilen Gaziantep FK ve Atakaş Hatayspor ile maç oynaması gereken takımlara direkt 3 puan verilmesinin, mağduriyet yarattığını söyledi. Gelinen noktada haklı olduklarının ortaya çıktığını kaydeden Çebi, "UEFA nezdinde girişimlerde bulunduk." dedi.

SPOR 06.06.2023, 16:16 06.06.2023, 17:54 Hakan Öksüz
Beşiktaş Başkanı Çebi: Net bir mağduriyet var, UEFA'ya başvurduk!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Gaziantep FK ile Atakaş Hatayspor ligden çekildi. TFF, bu takımlarla ligin ikinci yarısına maç yapacak takımların hükmen 3-0 galip sayılacağını bildirdi. Bu duruma en çok tepki veren isimlerden biri de Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi oldu.

"Oynanmayan bir maçın yok hükmünde sayılması gerekir"

Beşiktaş dergisinin haziran sayısına konuşan Çebi, iki takımın oynadığı karşılaşmaların geçersiz sayılması kararıyla ilgili görüşlerinin çok fazla tepki aldığını hatırlattı. Uygulamanın adaletli olmadığını düşündüğünü söyleyen Çebi, "Herkes için adalet istiyoruz, sadece kendimiz için değil. Oynanmayan bir maçın yok hükmünde sayılması gerekir. 'Kimseye oynamadığı maç üzerinden 3 puan verilmesin.' şeklinde özetlenebilecek bir görüş belirttik, eleştiri oklarına hedef olduk." dedi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında

"UEFA nezdinde girişimlerde bulunduk"

"Bu kadar acı yaşanırken Beşiktaş puan peşinde koşuyor." tepkisinin son derece haksız olduğunu vurgulayan Çebi, "Gelinen noktada haklı olduğumuz ortaya çıktı. Net bir mağduriyete sebep oldu bu karar. UEFA nezdinde girişimlerde bulunduk." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)