Beşiktaş, Avrupa'nın en hızlı yükselen takımı!

Süper Lig'in 14. hafta maçında Kasımpaşa'yı 3-2 mağlup eden Beşiktaş, Avrupa'da en hızlı yükselen takım oldu.

SPOR 09.12.2019, 13:26 12.01.2020, 20:51
Beşiktaş, Avrupa'nın en hızlı yükselen takımı!

Beşiktaş, Avrupa'nın en büyük 5 futbol ligi olarak kabul gören Premier Lig, La Liga, Serie A, Bundesliga ve Ligue 1 dahil olmak üzere geriden liderlik yarışına dahil olan takım olarak tüm dikkatlerine üzerine topladı.

Ligin 6. haftasında bir galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle yalnızca 5 puanın sahibi olan ve 16. sırada yer alan siyah-beyazlı ekip, son 8 haftada çıkış yakalayarak liderlik yarışına dahil oldu.

Süper Lig'de üst üste 6 maçında da galibiyet elde eden Beşiktaş, 14. hafta sonunda 8 galibiyet, üçer beraberlik ve yenilgiyle 27 puanın sahibi olarak 2. sıraya kadar yükseldi ve şampiyonluk iddiasını ortaya koydu.

Son 3 haftada yükselişe geçti

Beşiktaş, son 3 haftada önemli bir çıkışa imza attı. Süper Lig'in 7 ve 8. haftalarını 12. sırada bitiren siyah-beyazlı takım, sonraki 3 haftayı 8'incilikte geçirdi. Ligin 12. haftasında 5. sıraya yükselen Beşiktaş, 13. haftada 3. sıraya çıktı. Çıkışını 14. haftada da devam ettiren siyah-beyazlı takım, Kasımpaşa karşısında 3 puanı hanesine yazdırarak 2. sıranın sahibi oldu.

Avrupa'da en hızlı yükselen takım

Beşiktaş, Avrupa'nın 5 büyük ligi baz alındığında liderlik yarışı için en büyük mücadeleyi veren takım oldu.

Bundesliga'da 14. hafta sonunda ilk üç sırayı paylaşan Borussia Mönchengladbach, Leipzig ve Borussia Dortmund genelde liderliğe yakın bir mücadele ortaya koydular. Söz konusu ligde yalnızca Borussia Dortmund, 6. haftada 8. sırada kalırken, 14. haftada 3'üncülüğe kadar yükselebildi.

İngiltere'de 16. hafta geride kalırken ilk 3 sırada bulunan Liverpool, Leicester City ve Manchester City, fazla iniş çıkış yaşamadan liderlik yarışını devam ettiriyor. Bu üç takım, ligin 6. haftasında da ilk 3 sırayı paylaştı. Premier Lig'de en önemli yükselişi yaşayan takım Tottenham oldu. Ligin 12. haftasında 14. sırada kalan Tottenham, 16. haftada 6. sıraya kadar yükseldi.
 

Yorumlar (0)