Belçika yıkıldı

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Belçika ile Hırvatistan golsüz berabere kaldı. Grup lideri Fas'ın ardından ikinci olan Hırvatistan, son 16 turuna yükseldi. Belçika ise dört puanla üçüncü olarak turnuvaya veda etti. Öte yandan, Belçika'nın teknik direktörü Roberto Martinez istifa etti.

SPOR 01.12.2022, 21:49 02.12.2022, 16:59
Belçika yıkıldı

Maça Hırvatlar çok hızlı başladı. Henüz 11'inci saniyede Perisic, Belçika ceza alanı dışında meşin yuvarlakla buluştu fakat top çok az farkla dışarı çıktı. İlk dakikalarda Hırvatistan baskılı bir oyun ortaya koydu. Belçika ise etkili olamadı.

Toparlanan Belçika, 13'üncü dakikada ise Galatasaraylı Mertens ile net bir fırsattan yararlanamadı. Sağ taraftan ilerleyen De Bruyne ceza alanındaki Mertens'e yerden pasını aktardı. Mertens'in müsait pozisyonda vuruşunda top üstten dışarı gitti.

Maçın 15'inci dakikasında Belçika ceza alanında Kramaric ile Carrasco arasındaki mücadelede Kramaric kendini yerde buldu. Hakem Anthony Taylor penaltı noktasını işaret etti. Taylor, VAR'dan gelen uyarının ardından kenara gelip pozisyonu seyretti ve mücadeleden evvel ofsayt olduğu için penaltıyı iptal etti.

Lukaku fırsatları tepti

Belçika'da ikinci devrede oyuna dahil olan Lukaku, 60'ıncı dakikada gole bir hayli yaklaştı. Çalımlarla rakip ceza alanına giren Carrasco şutunu çekti, defans son anda kayarak gole müsaade etmedi. Defanstan seken meşin yuvarlak Lukaku'nun önüne düştü. Bu oyuncunun yakın mesafeden şutunda, yan direğe de çarpan meşin yuvarlak taca çıktı.

Lukaku, 87'inci dakikada da yakaladığı fırsattan faydalanamadı. Soldan yapılan ortada Hırvat defansından seken meşin yuvarlağı arka direkte Meunier önünde buldu. Bu oyuncunun altıpas içine doğru vuruşunda, Lukaku meşin yuvarlağa yakın mesafeden ayak koydu, top yandan dışarı gitti.

90'ıncı dakikada sağ taraftan ceza alanına giren Dendoncker'in arka direğe doğru kaldırdığı meşin yuvarlak file bekçisinin üzerinden geçti, kale önündeki boş pozisyonda yer alan Lukaku'nun göğsüne çarpan top kaleye paralel gitti, ardından defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

Kalan sürede netice değiştirmedi ve maç 0-0'lık skorla sona erdi.

Yorumlar (0)