Beklenen oldu: Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'dan alındı

UEFA, daha önce 29 Mayıs tarihinde İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacağını açıkladığı Şampiyonlar Ligi finalinin, Portekiz’e, Dragao Stadı’na alındığını açıkladı.

SPOR 13.05.2021, 16:26 13.05.2021, 17:05
Beklenen oldu: Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'dan alındı

UEFA, günlerdir beklenen Şampiyonlar Ligi finaline ilişkin kararını açıkladı.

Final İstanbul’dan alındı

UEFA’dan bugün yapılan açıklamada, İngiliz ekipleri Chelsea ve M. City arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi finalini izlemek isteyen taraftarların, İngiltere hükümetinin Kovid tedbirleri çerçevesinde Türkiye’ye seyahat edememesi gerekçe gösterildi.

Final maçını İngiltere'de oynatmayı düşünen UEFA, İngiliz yetkililerin karantina muafiyeti imkânı vermemesi nedeniyle finalin, Portekiz'e alındığını ve Porto takımının stadı olan Dragao Stadı'nda oynanacağını açıkladı.

Ayrıca, final maçında M. City ve Chelsea taraftarlarından 6’şar bin taraftarın maçı tribünde izleyebileceği açıklandı.

UEFA, Türk makamlarının, Şampiyonlar Ligi finalini iki yıldır başarılı bir biçimde düzenleme kapsamında gerekli çabaları sergilediğini ifade ederken Türk yetkililerin, bu konudaki anlayışı için minnettar olduklarını ve İstanbul kapsamında gelecek dönemdeki fırsatların bir an önce araştırılacağını bildirdi.

UEFA Başkanı A. Ceferin, Türkiye'nin geçmiş dönemde birçok organizasyonu başarılı bir biçimde düzenlediğini açıklarken, "Yakın dönemde Şampiyonlar Ligi finali ve birçok etkinliği Türkiye ve İstanbul’da düzenlemeyi umuyoruz." sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)