Bayern Münih, 17'lik golcü için 30 milyon euro ödeyecek!

Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nin kazanmayı hedefleyen Bayern Münih, kadrosunu güçlendirmek için kasasından şimdiye kadar 117.5 milyon euro çıkardı. İddialara göre Alman devi, geçen sezon sadece 89 dakika forma giyme şansı yakalayan 17 yaşındaki golcü Mathys Tel'in transferi için Fransız ekibi Rennes'e 30 milyon euro ödeyecek.

SPOR 24.07.2022, 10:46 25.07.2022, 17:18 Hakan Öksüz
Bayern Münih, 17'lik golcü için 30 milyon euro ödeyecek!

Bundesliga'da 10 yıl üst üste şampiyon olan Bayern Münih, yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'ni de kazanmak istiyor. Polonyalı golcüsü Robert Lewandowski'yi Barcelona'ya kaptıran Alman devi, yeni sezon hedefleri doğrultusunda kadrosunu güçlendirmeye çalışıyor. Stoper de Ligt'ı Juventus'tan transfer eden Alman ekibi, Liverpool'un golcüsü Sadio Mane'yi de renklerine bağladı.

Mathys Tel için 30 milyon euroyu gözden çıkardılar

Takıma hızlı şekilde uyum sağlayacak deneyimli oyuncuları bünyesine katmak isteyen Bayern Münih, bir yandan da gelecek yılların kadrosunun iskeletini kurmayı hedefliyor. Bunun için genç futbolcuları da renklerine bağlamak isteyen Alman devi, Fransız ekibi Rennes'de forma giyen Mathys Tel'e kancayı taktı. İddialara göre Bayern Münih, 17 yaşındaki golcünün transferi için Rennes ile 30 milyon euroluk anlaşma sağladı.

Alman spor basınında tartışma yarattı

Fransız ekibinde önceki sezon sadece 89 dakika forma giyme şansı yakalayan oyuncunun yüksek bedel karşılığından Bayern Münih'e gidecek olması, Alman basınında tartışma yarattı. Genç Mathys Tel, geçen sezon Ligue 1'de 10 karşılaşmada sahaya çıktı. Şimdiye kadar profesyonel kariyerinde bir maçta 90 dakika süre alamayan genç oyuncuya 30 milyon euro ödeneceği iddiası, Alman spor basını tarafından eleştirildi.

Bayern Münih transferlere 117.5 milyon euro ödedi

Yeni sezon öncesi 5 futbolcuyu kadrosuna katan Bayern Münih, bu transferler için kasasından 117.5 milyon euroyu çıkardı. De Light için 67 milyon euro, Mane için 32 milyon euro ve Gravenberch için 18 milyon euro ödeyen Alman ekibi, Mazroui'yi ise bedelsiz olarak kadrosuna kattı.

Yorumlar (0)