"Başımı dik tutup her zaman savaşacağım"

Ukrayna Premier Lig karşılaşmasında Dinamo Kiev taraftarlarının ırkçı saldırılarına el hareketiyle karşılık verdiği için kırmızı kart gören Shakhtar Donetsk'in Brezilyalı yıldızı Taison, tüm bu yaşananlara sosyal medyadan tepki gösterdi.

SPOR 12.11.2019, 10:11
"Başımı dik tutup her zaman savaşacağım"

Taison, Instagram hesabından yapmış olduğu açıklamasında, kendisine destek mesajı gönderenlere teşekkürlerini ileterek, "Irkımı seviyorum, ten rengim için savaşıyorum. Yaptığım her şey sadece bunun için. Böylesine insanlık dışı ve ahlaksızca bir davranış karşısında asla sessiz kalmam. Gözyaşlarım kızgınlık, durumu kabullenmeme ve o an bir şey yapamamaktan kaynaklanan çaresizlikten dolayıydı." dedi.

taison ile ilgili görsel sonucu

Irkçılığa karşı mücadele etmeye devam edeceğini ifade eden yıldız orta saha, "Bizlere böyle anlarda güçlü olmamız, haklarımız ve eşitlik için savaşmamız öğretildi. Başımı dik tutup her zaman savaşacağım. Irkçı bir toplumda sadece ırkçı olmamak yeterli değil, aynı zamanda ırkçılığa karşı mücadele de etmeliyiz. Futbol ve dünya daha fazla saygıyı hak ediyor." şeklinde bir açıklamada bulundu.

taison ile ilgili görsel sonucu

Ukrayna liginin 14. hafta maçında Shakhtar Donetsk'in 1-0 galibiyet elde ettiği Dinamo Kiev karşılaşmasının 74. dakikasında Taison'un rakibine yaptığı faulden sonra oyuna ara verilmişti. Taison, bu esnada Dinamo Kiev tribünlerinden kendisi ve vatandaşı Dentinho'ya yönelik yapılan ırkçı saldırılara daha fazla karşı koyamayarak, taraftarlara el hareketiyle karşılık vermiş, sonrasında topu sert bir şekilde tribüne doğru fırlatmıştı. Taison ve vatandaşı Dentinho, olayın ardından gözyaşlarına boğulmuş, karşılaşmanın hakemi ise yaşananların ardından Taison'u kırmızı kart göstermişti.
 

Yorumlar (0)