Başakşehir kasasını doldurdu!

UEFA Avrupa Ligi'nde Son 32 Turu'na kala Medipol Başakşehir, ortaya koyduğu performansla büyük beğeni toplarken aynı zamanda da kasasını doldurdu. Turuncu-lacivertli kulüp, şu ana kadar yaklaşık 7.2 milyon Euro'luk bir gelir elde etti.

SPOR 13.12.2019, 15:23 12.01.2020, 19:51
Başakşehir kasasını doldurdu!

Başakşehir, Avrupa Ligi J Grubu son karşılaşmasında deplasmanda Borussia Mönchengladbach'ı 2-1 mağlup ederek 10 puanla gruptan lider olarak çıktı. Sezon başında uluslararası arenada Türkiye 5 takımla temsil edilirken, grup maçlarının sona ermesinden sona yola devam eden yalnızca turuncu-lacivertliler kaldı. Başakşehir, Avrupa'da ortaya koyduğu bu başarı sayesinde kasasını da doldurdu.

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ile bu sezonki Avrupa serüvenine başlangıç yapan Başakşehir, Yunan ekibi Olympiakos'a elenerek Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı. Lige direkt olarak grup aşamasından başlayan turuncu-lacivertli takıma, 2.92 milyon Euro katılım payı alma hakkı ortaya çıktı.

J Grubu'nda Roma, Mönchengladbach ve Wolfsberger ile eşleşen Okan Buruk'un ekibi, 3 galibiyet, 1 beraberlik için 1 milyon 900 bin Euro, beraberlik primlerinin yeniden dağıtılmasından dolayı da 285 bin Euro aldı. Başakşehir, ayrıca grubu lider bitirdiği için 1 milyon Euro, son 32 turuna kaldığından için de 500 bin Euro olmak üzere toplam 3 milyon 685 bin Euro başarı primini almaya hak kazandı.

Başakşehir, takımların kulüp sıralamasındaki yerlerine göre değişen paydan da 572 bin Euro gelir sağladı.

İstanbul ekibinin tüm bu gelirlerinin toplamı ise 7 milyon 177 bin Euro oldu.

Yorumlar (0)