Başakşehir gururumuz!

Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nun 6'ncı hafta maçında Almanya temsilcisi Borussia Mönchengladbach ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmada Başakşehir, Borussia Mönchengladbach deplasmanında 2-1'lik skorla 3 puan aldı ve Avrupa'da yoluna devam etti.

SPOR 13.12.2019, 00:51 13.12.2019, 01:20
Başakşehir gururumuz!

Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi gruplarındaki son maçında Almanya’da Borussia Mönchengladbach ile kozlarını paylaştı. Başakşehir’in, gruptan çıkmak için güçlü rakibini yenmesi gerekiyordu. Temsilcimiz, Bundesliga'da ilk sırada yer alan Mönchengladbach karşısında 2-1'lik skorla galip gelmeyi başardı ve bu sezon Avrupa'da yoluna devam eden tek Türk takımı oldu.

İlk 5 maçında 7 puan toplayan Turuncu-Lacivertliler, bu sonuçla grubu ilk sırada tamamladı. Bundesliga’da lider durumda olan Borussia Mönchengladbach ise grubu 8 puanla 3'üncü sırada bitirdi. Başakşehir ile Alman ekibi arasında İstanbul’da oynanan maç 1-1 sona ermişti.

Mert Günok, Clichy, Mehmet Topal, Epureanu, Ponck, Caiçara, Visca, Elia, İrfan Can, Crivelli, Aleksic 11'i ile başlayan Başakşehir'in karşısında Sommer, Elvedi, Ginter, Neuhaus, Wendt, Lainer, Kramer, Zakaria, Hermann, Thuram, Embolo 11'i ile başlayan bir Borussia Mönchengladbach vardı.

Goller

33'üncü dakikada Marcus Thuram ile öne geçen Borussia Mönchengladbach'a Başakşehir 44'üncü dakikada İrfan Can Kahveci ile cevap verdi. Böylece ilk yarı 1-1 tamamlanmış oldu.

90+1'inci dakikada ise Crivelli'nin golü skoru tayin etti ve Başakşehir 6 maç sonunda 10 puan toplayarak grubu lider tamamladı.

Temsilcimiz Cengiz Ünder'in forma giydiği Roma ise grubu 2'nci sırada tamamlayarak yoluna devam eden diğer takım oldu.

Öte yandan, aynı saatlerde oynanan Beşiktaş-Wolverhampton maçında siyah-beyazlılar 4-0 mağlup olarak grubu son sırada tamamladı ve bu sezon Avrupa defterini kapatmış oldu.

20:55'te başlayan Basel-Trabzonspor maçında ise Trabzonspor İsviçre deplasmanında 2-0 mağlup olmuştu.

Yorumlar (0)