Başakşehir'den Türkiye'ye altın puan...

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında sahasında Kopenhag'ı 1-0 mağlup eden Başakşehir, ülke puanına büyük katkı sağladı.

SPOR 13.03.2020, 09:35
Başakşehir'den Türkiye'ye altın puan...

Dün akşam oynan maçta Danimarka ekibini 1-0 mağlup eden temsilcimiz, ülke puanına da 400 puan katkı sağlayarak, Süper Lig şampiyonunun gelecek sezon ön eleme oynamadan Şampiyonlar Ligi'ne gitmesini sağladı.

Bosnalı futbolcusu Edin Visca'nın 88.dakikada attığı golle maçı kazanan Başakşehir kadar bizi mutlu eden bir diğer takımda Manchester United oldu.

Ülke puanı sıralamasında Avusturya'nın 275 puan önünde olan Türkiye, LASK Linz'in Manchester United'a 5-0 yenilmesi ve Başakşehir'in galibiyetiyle puan farkını açtı.

Maç sonu açıklamalarda bulunan Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk'ta, aldıkları galibiyet kadar ülke puanına yaptıkları katkılardan ve koronavirüs salgınından bahsederek, "Bu maç bizim için çok önemli ve değerliydi. Günün sonunda baktığımızda LASK takımı kaybetti. Ülke puanı için önemli bir iş yaptığımızı düşünüyoruz ve yerimizi garantiledik. Bu, çok önemliydi. Bu, ilk hedeflerimizden biriydi. Ülke puanını yukarıya çektik. Galibiyet güzel ama şu an ilk maçı oynadık, ikinci maçı orada oynayacağız. Şanslar eşit gözüküyor. Ligde ve Avrupa'da yükselişimizin devam etmesini istiyoruz. Salgınla ilgili dünyanın birçok yerinde konuşuluyor. Bazı ülkelerde maçlar oynandı. İskoçya'da ve Türkiye'de. Hükümetin aldığı karar önemli. Danimarka hükümeti ile UEFA'nın alacağı karar önemli. Maçın oynanıp oynanmayacağını bilmiyoruz ama alınacak tüm kararlara saygı duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada sakatlanarak oyundan çıkan Enzo Crivelli'nin durumu hakkında konuşan Buruk, "Arka adalesinde önemli bir yırtık oluştu. Süre ile ilgili bir şey söylemeyeceğim ama görüntüsüne baktığımızda kötü bir sakatlık var. MR'dan sonra net durumu belli olur. Uzun bir süre sonra dönecek gibi gözüküyor." sözlerini söyledi.

Yorumlar (0)