Ballon d'Or' da taç Messi'nin!

Barcelona'nın yıldızı, altıncı kez FIFA'da yılın oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

SPOR 24.09.2019, 10:02 24.09.2019, 10:06
Ballon d'Or' da taç Messi'nin!

Lionel Messi, en iyi FIFA ödüllerinde Virgil van Dijk ve Cristiano Ronaldo'yu geride bırakarak ödülün sahibi oldu.

Barcelona'nın yıldızı geçen sene Avrupa'da herkesten fazla gol atarken aynı zamanda La Liga'da takımının şampiyonluğu kazanmasına yardımcı olarak 36 gol kaydetti.

32 yaşındaki futbolcu, altıncı kez bu ödülün sahibi olurken, Cristiano Ronaldo'nun bir adım önüne geçmiş oldu.

2008 yılından bu yana ödüle hükmeden ikilinin önü geçen yıl Luka Modric tarafından kesildi.

Alisson bireysel kaleci ödülünün sahibi olurken, Liverpool'un Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ve Brezilya'nın Copa America'yı kazanmasında çok büyük katkısı oldu.

Savunmada Matthijs de Ligt (Juventus), Sergio Ramos (Real Madrid), Virgil van Dijk (Liverpool) ve Marcelo (Real Madrid), orta sahada Luka Modric (Real Madrid), Frenkie de Jong (Ajax) ve Eden Hazard (Real Madrid) forvet mevkisinde Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain), Lionel Messi (Barcelona) ve Cristiano Ronaldo (Juventus) gösterilen adaylardı.

Dünya oyuncu sendikası FIFPro tarafından yapılan oylamaya dünyanın dört bir yanından binlerce oyuncu katıldı.

FIFA Ballon d'Or ödülü

FIFA Yılın Dünya Oyuncusu adıyla ödülü en genç yaşta henüz 20 yaşındayken kazanan Brezilyalı efsane futbolcu Ronaldo'dur. Ronaldo, bu ödülün 1996, 1997 ve 2002 yıllarında sahibi olmuştur. 

2010 yılında imzalanan anlaşma ile France Ballon d'Or ve FIFA Yılın Dünya Oyuncusu ödülü birleştirilerek, FIFA Ballon d'Or ödülü adını aldı.

Bilinen eski adı ile ödülün ilk sahibi 1991 yılında Internazionale takımından Alman futbolcu Lothar Matthaus oldu. Bu isimle son ödülü 2009 yılında Barcelona takımından Lionel Messi kazandı.

2010 yılında yeni adı FIFA Ballon d'Or ödülünü ilk kazanan Barcelona'dan Lionel Messi oldu. Cristiano Ronaldo ise 2013 yılında ödülün sahibi oldu. 

Sadece yılın erkek futbolcusu ödülü değil bunun yanı sıra yılın teknik direktöü ve  kadınlarda yılın oyuncusu kategorileride yer alıyor.

Yorumlar (0)