Bakan Kasapoğlu Covid-19 hakkında konuştu

Kasapoğlu:"Koronavirüs önlemlerini federasyonlarımızla ve uluslararası federasyonlarla birlikte takip ediyoruz."

SPOR 10.03.2020, 11:54 10.03.2020, 14:08

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Erciyes'te "Engelleri Aşan Gençler Projesi Eğitim Programı"na katıldı.

Erciyes Kamp Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Kasapoğlu, 2016 yılında Otizm Ulusal Eylem Planı'nın açıklandığını, planın toplumun bütün kesimlerini içerisine alan etkili bir proje olduğunu ifade etti.

Bakan Kasapoğlu gençlere sadece spor ve sanatta değil, her alanda destek olduklarını belirtirken, "Sadece sanatta ve sporda yönlendirmelerle değil, etkileşimli kitaplarımız, eğitim ve seminer çalışmalarımız, antrenörlerimizin geliştirilmesi ve herkesin bilgi ve becerisini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

54 binden fazla lisansa sahip engelli sporcu olduğunu hatırlatan Kasapoğlu, "Spor, her birimiz için stratejik bir kavram. Engelli sporcularımızın hem ulusal anlamda hem de uluslararası arenada ortaya koydukları performans bizleri her zaman gururlandırıyor. Onların başarılarıyla iftihar ediyoruz. 2002 yılındaki engelli lisanslı sporcu sayımız 2 bin 763'ken bugün bu rakam 54 binden daha fazla. İnşallah bu sayıları da artıracağız." dedi.

Covid 19'da alınan önlemleri takip ediyoruz

Kornavirüs ile ilgili de konuşan Mehmet Kasapoğlu, "Spor camiası olarak bu anlamdaki önlemleri federasyonlarımızla, uluslararası federasyonlarla takip ediyoruz. İptal edilen etkinlikler var, bizim çalışma yaptığımız etkinlikler var. İnşallah bunları da federasyonlarla, uluslararası camiayla olan temaslarımız sonucunda yarın sizlerle paylaşacağız." diye konuştu.

Yorumlar (0)