Bahreyn'de korkunç kaza! Formula 1 pilotu ölümden döndü

Formula 1 Bahreyn Grand Prix'sinde start'ın verilmesinin hemen ardından pilot Romain Grosjean'ın aracı bariyerlere çarptı ve alev topuna döndü. Fransız pilot, aracından ciddi bir yara almadan çıkmayı başardı.

SPOR 29.11.2020, 20:37 29.11.2020, 21:49
Bahreyn'de korkunç kaza! Formula 1 pilotu ölümden döndü

Formula 1 Bahreyn Grand Prix'inde start'ın verilmesinin hemen ardından pilot Romain Grosjean'ın aracı bariyerlere çarptı ve alev topuna döndü. Fransız pilot, aracından ciddi bir yara almadan çıkmayı başardı.

Bahreyn’de gerçekleştirilen Formula 1 Grand Prix'sinin açılış turunda Haas sürücüsü Romain Grosjean büyük bir kaza geçirdi. Kazanın ardından Grosjean’ın aracı alev topuna dönerken, yarış durduruldu. Grosjean yanan aracından son saniyede çıkmayı başardı. Yarışın ilk turunda Grosjean, Daniil Kvyat'ın aracı ile temas ederek, üçüncü virajda yoldan çıktı ve bariyerlere çarptı.

"Sağlığı iyiye gidiyor"

Sert çarpmanın etkisi ile Grosjean’ın aracı ikiye ayrılarak alev aldı. Grosjean, birkaç saniye içerisinde alevlerden kurtularak, yol kenarındaki acil servis ekibine doğru koştu.

Pilotun sağlık durumu konusunda açıklamada bulunan Haas ekibinin patronu Günther Steiner, "Sağlığı iyiye gidiyor, ellerinde ve ayak bileklerinde ciddi olmayan yanıklar oluştu. Bilinci ise yerinde." ifadelerini kullandı.

Grosjean, Formula 1'deki ilk yükselişini 2009 yılında yaptı ve 2016'da Amerikan Haas ekibine katıldı. 34 yaşındaki pilot, kariyerinde 10 kez podyuma çıkma başarısı gösterdi.







Yorumlar (0)