"Aziz Yıldırım'ın başlattığı sürecin sonuna geldik"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Koç "Aziz Yıldırım'ın başlattığı ve 17 yıldır devam eden bir sürecin sonuna geldik. Kenan Evren Lisesinin kulübümüze devri bu hafta gerçekleşmiştir." diye konuştu.

SPOR 26.10.2019, 18:15
"Aziz Yıldırım'ın başlattığı sürecin sonuna geldik"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Kenan Evren Lisesinin, kulübe devrinin gerçekleştiğini duyurdu.

Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı'nda konuşan başkan Ali Koç, Kenan Evren Lisesinin devriyle ilgili "Aziz Yıldırım'ın başlattığı ve 17 yıldır devam eden bir sürecin sonuna geldik. Göreve geldiğimizden beri üzerinde durduğumuz Kenan Evren Lisesinin kulübümüze devri bu hafta gerçekleşmiştir. Bundan sonra bize düşen görev, bu değeri en iyi şekilde kulübümüz açısından değerlendirebilmektir." şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti

Lisenin Fenerbahçe'ye devrinde emekleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini ileten başkan Ali Koç, "Bir aile buluşması olarak gördüğümüz Yüksek Divan Kurulu toplantımızda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, asırlık çınar Fenerbahçe'mizin çatısı altında bugün bizlerle birlikte olmasının onurunu yaşıyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü üyeliğinde 25. yılını dolduran Sayın Cumhurbaşkanımız, Yüksek Divan Kurulu üyemiz oldu. Şahsım ve camiamız adına sizi canı gönülden tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımızın Fenerbahçe sevdalısı olması, aynı renklere gönül vermemiz ve bugün itibarıyla Yüksek Divan Kurulu üyeliğine geçiş yapması, hem kulübümüz hem de bizler için bir gurur vesilesidir." ifadelerini kullandı.

Camianın tarihi günlerinden birini yaşadığını belirten Ali Koç şunları söyledi:

"Her şeyden önce Fenerbahçeli vatanseverdir. En önemli kuruluş amaçlarımızdan biri olan, gençlerimizi zorluklara ve askeri seferberliklere vatanın korunması için hazırlama düsturundan hareketle, Fenerbahçeli savaş zamanı ülkesinin müdafaasına koşar. Aynen 1. Dünya Savaşı'nda olduğu gibi, Çanakkale'de topraklarımızı savunmak için, sahada akan teri kurumadan formasını çıkarıp üniforma giyen de Fenerbahçe'ydi. Mustafa Kemal Paşa'nın emriyle Kurtuluş Savaşımızda Anadolu'ya silah ve mühimmat kaçıran da bu şanlı camiaydı. Sınırlı imkanlarına rağmen işgal kuvvetlerine karşı çıktığı 50 maçın 41'ini kazanarak Milli Mücadelemize moral veren, son maçta da General Harington Kupası'nı kaldırarak cephede yendiğimiz işgal kuvvetlerini yeşil sahada bir kez daha bozguna uğratan da yine Fenerbahçe'ydi. Fenerbahçeli barış zamanında ülkesini uluslararası müsabakalarda en iyi şekilde temsil etmek için ter döker. Cephede ordusunun, salon ve sahalarda ise şanlı bayrağımızın emrinde olmuş bir camiadır. Bugün de Barış Pınarı Harekatı'nın tüm kalbimizle yanında yer aldığımızı daha ilk anda dünyaya ilan ettik. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar diliyoruz. Haklı mücadelemizde Türk Silahlı Kuvvetleri'mize bir kez daha kuvvet, kudret ve muvaffakiyetler temenni ediyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun."

"Fenerbahçeli cumhuriyete bağlıdır"

"15 Temmuz'da yaşanan korkunç olaylardan ve zat-ı alinizin liderliğinde milletimizin hain FETÖ saldırısını püskürtmesinden sonra yaşanan süreçte Ergenekon ve Balyoz’da olduğu gibi 3 Temmuz'da yaşananların da büyük bir kumpas olduğunu acı bir şekilde gördük. Her platformda daha önce de birçok kez seslendirdiğimiz gibi 3 Temmuz davası ile ilgili kararı Yargıtay'dan bekliyoruz. Geciken adalet adalet değildir. Biz hem adalete güvenmeye devam edeceğiz hem de hakkımızın bir an önce teslim edilmesi için hukuki zeminde tüm çabalarımızı sürdüreceğiz. Fenerbahçeli cumhuriyete bağlıdır ve cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkar. Fenerbahçe, Ulu önder Atatürk'ün 'Cumhuriyet, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyet idaresi faziletli ve namuslu insanlar yetiştirir.' sözünü felsefe olarak benimsemiştir. Cumhuriyetimizin ilke ve değerlerine bağlılık, camiamızın vatanseverliğinin doğal bir sonucudur. Fenerbahçeli, bu topraklarda bir millet olarak birlikte ve kardeşçe yaşamanın, çağdaş uygarlık seviyesini yakalamak ve hatta ötesine geçmenin cumhuriyetin temel hedefleri olduğunun bilincindedir. Atatürk'ün yakmış olduğu meşaleyi sonsuza kadar taşımaya kararlıdır. Bu vesileyle 96. yılına erişeceğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı şimdiden kutluyorum."

Yorumlar (0)