Aziz Yıldırım: Her parmak sallamak tehdit mi?

Fenerbahçe eski başkanı Aziz yıldırım bugün hakim karşısına çıktı. Yıldırım, hakime “Her parmak sallamak tehdit mi oluyor, bu kadar basit mi?” dedi.

SPOR 30.09.2019, 15:39 30.09.2019, 18:19
Aziz Yıldırım: Her parmak sallamak tehdit mi?

Kadıköy’de, Yakın Doğu Üniversitesi ile Fenerbahçe arasında oynanan basketbol karşılaşması öncesi Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım’ın Yakındoğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Başkanı Işık Eyigüngör’e tokat atıp tehdit ettiği gerekçesiyle 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Yıldırım bugün hakim karşısına çıktı. Savunmasında, Eyigüngör’e parmak sallayıp sallamadığını hatırlamadığını belirtirken, “Her parmak sallamak tehdit mi oluyor, bu kadar basit mi?” şeklinde bir açıklama yaptı. Hakim ise Aziz Yıldırım'a “Ona biz karar vereceğiz” dedi.

Yakındoğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Başkanı Işık Eyigüngör’e tokat atarak, “bitireceğim seni, daha da beter yapacağım” şeklindeki sözlerinin ardından Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticisi Ali Cenk Başak hakkında “basit tehdit” suçundan ayrı ayrı 6 aya kadar hapis cezası istenerek dava açılmıştı. Anadolu 69. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasına sanık Aziz Yıldırım ile taraf avukatları katıldı.

‘Yakışıyor mu yaptığınız' dedikten sonra ortalık karıştı

İnşaat mühendisi olduğunu belirten Aziz Yıldırım, gelirinin 50 bin lira olduğunu söyledi. Sanık Aziz Yıldırım, “Maç için spor salonuna gittim. Ama niye gittim? Bir gün önce yapılan toplantıda Yakın Doğu Üniversitesi takımı yöneticileri, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan ve Genel Sekreterinin maça gelemeyeceğini ifade etmişler. Arkadaşlar bunu bize söyleyince taraftarıyla övündüğümüz bir kulübün başkanı olarak maça gitmem gerektiğini düşündüm. Hem Fenerbahçe taraftarına hem şahsıma ana avrat küfrettiler. Ben de Işık beye, 'Yakışıyor mu yaptığınız' dedikten sonra ortalık karıştı” diyerek yaşananları aktardı.

"Ona biz karar vereceğiz"

Bu sırada mahkeme hakimi “Parmağınızı kaldırarak tehditte bulundunuz mı?” diye sordu. Yıldırım ise, “Hatırlamıyorum. Her parmak sallamak, el kol hareketi tehdit olabilir mi, bu kadar basit mi?” diye yanıt verince, hakim “Ona biz karar vereceğiz” dedi. Yıldırım, “Seni bitireceğim, daha da beter yapacağım' demedim. Parmağımı kaldırarak tehditte bulunmadım” şeklinde açıkmada bulundu.

Suçu olmadığını ve beraat kararı verileceğine inandığını söyleyen Yıldırım “Adalete güveniyoruz' diye yanıt vererek  hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etmedi.

Yorumlar (0)